Dag 15-18 Langkawi

Att lämna Kuala Lumpur kändes lite bisarrt. Det är en speciell känsla att åka på semester i semestern, även om vi faktiskt är kvar i samma land.

Redo att dra mot flygplatsen

Efter att blivit avsläppta utanför inrikesterminalen på KLIA av vår charmiga chaufför listade vi ut att vi skulle checka in i automaterna. Både babyskydd och vagn fick vi behålla fram till gaten, så tiden i terminalen gick riktigt fort. Utanför gaten sprang till och med en liten kille på 7-8 månader runt i en gåstol, så uppenbarligen är allt tillåtet för barn.

På planet hade vi fått platserna längst fram vid väggen, självklart var de snabbt framme och gullade med Lilla A när hon fick ett smått utbrott innan vi skulle till att lyfta.Sen somnade hon såklart. Dessa utbrott börjar bli vardagsmat nu och vi börjar bli lagom trötta på hennes illvrål. Vad är det för något?

En dryg timme senare fick vi återigen gå av planet, plocka på oss barnvagn, babyskydd och få tag på en taxi till hotellet. Lite rynkade miner över vår överdrivet stora packning senare och RM 20 fattigare satt vi i den skumpigaste gamla Toyota jag någonsin sett. Lyckligtvis höll den hela vägen, vi kom fram till vårt nya hem.

Hotellet är absolut inte så fräscht som man skulle kunna tro att ett 4-stjärnigt hotell borde vara, speciellt inte eftersom vi har betalt extra för att få ett fräschare rum, men personalen är underbar. Vi har fått biljetter att plocka ut gratis drinkar här nere i baren och även för varsin gratis middag i deras restaurang.

Premiärtur på gatorna i Langkawi

Vi bor på en strand som heter Pantai Tengah, det är den lilla stranden i området. Här utanför finns en del restauranger och souveniraffärer, men mycket mer än så är det inte. Vill man ha ytterilgare utbud får man antingen knalla in till Pantai Cenang eller ta sig in till staden Kuah.

Utsikt över Pantai Tengah

Första natten vi kom hit så bröt det loss ett rejält åskoväder som höll mig vaken längre än jag hade hoppats. Jag vet med mig att oväder här nere inte ens går att jämföras med de vi ser sommartid hemma, men när hela huset börjar skaka som att ett ånglok passerar börjar man bli lite orolig. Det låter ju inte ens som åska längre när det sätter igång.

Vädret har alltså varit lite sisådär. Till och från blir det riktigt soligt, men eftersom vi har Lilla A med oss blir det då att traska undan från solen. Hon blir varm så det räcker gott och väl i skuggan, det sista jag vill ha är en överhettad bebis. Så att ligga på någon solstol och sola på riktigt har jag redan glömt. Nu får man sitta i skuggan och se till att det fläktar tillräckligt, annars blir det till att bada.

Stora jag igen

Vår andra dag (liksom vår första iofs) tog vi en promenad in till Cenang. Eftersom jag verkar älska malaysisk mat har jag hållt ögonen öppna efter den typen av restauranger, men det är lite dåligt med dem här. Kinesrestauranger har garanterat övertaget på antal restauranger inom ett och samma område, så vi bestämde oss för att testa en iaf. Valde till slut den som verkade mest populär, fick ett bord rätt avskilt och bra.

Inför maten

Missuppfattade lite vad det var vi beställde, det hela slutade med att vi åt den dyraste middagen vi ätit på över ett år. Inte ens vår härliga middag på Jimmys Marina här i höstas gick på lika mycket som den här.

Grillade tigerräkor med sötsursås för mig och med Sambal för E. Jag skäms att erkänna att det var lite blaha. Ingen höjdare. Absolut inte äckligt, rätt gott egentligen, men för de pengarna hade jag kanske hoppats på lite mer. Fast å andra sidan kunde jag inte veta att varje räka vägde över 400 gram.

Tigerräkor a la Jumbo

Tydligen bokar man sina stolar här. Folk väller ut ur sina rum tidigt på morgonen, snabbar sig iväg till handdukskiosken som öppnar prick 08.00 och hämtar ut så pass många handdukar man behöver. Sen springer de iväg till poolområdet eller till stranden för att sno de stolar de absolut vill ha. Vissa verkar ha ett osunt behov av att ha samma platser dag efter dag dessutom.

Vi har valt att hålla oss vid stranden, för även om det är ett jättefint poolområde, så är ljudvolymen mycket högre och det saknas skugga för Lilla A.

Eftersom vi vill ha platser med lite svalka har även vi blivit tvingade till att ta till såna här fjuttiga metoder. Jag tycker annars att platsbokning av solstolar är tokfjantigt, ville gärna vara den som vågade springa och slänga andras handdukar i poolen när man var på chartersemester och det var förbjudet att boka stolar. Jag vågade tyvärr aldrig….

Nyvaken i vagnen på stranden

Havet är iaf helt klart badbart. Jag har hört skrönor om att det ska krylla av brännmaneter osv, de finns säkerligen, men jag har inte sett några än iaf. Skulle någon bli bränd skulle jag nog höra det.

Eftersom jag säger att det är badbart kan vi nog dra slutsaten att det är minst 28-29 grader i havet, annars hade jag inte tagit mig i utan att klaga.

Varmt, men mulet

Idag har vädret återigen varit lite halvt sisådär, det öste ner hela förmiddagen, så efter bara en kortis för att få i oss en väldigt dyr frukost på hotellet tog vi oss en liten paus för att vänta ut regnet.

På väg upp

När det väl klarnade upp tog vi oss ner en liten sväng, men Lilla A hade ingen lust idag. Uppenbarligen var hon väldigt trött, trots att hon sovit bra inatt. När hon däckade så däckade hon rejält och sov i över 2½ timme mitt på dagen.

Skugga är underbart

Några dopp senare sitter jag här på rummet och försöker få ihop en text. Internet är inget vi kommer ha speciellt ofta, men jag kommer försöka ta mig in då och då, det är mest krångligt att köpa på sig tid.

Än så länge är dagarna framöver oplanerade, men tanken är/var att vi kommer att hyra en bil minst några dagar, för att ta oss runt och titta lite, även för att komma in till Kuah och handla lite. Vårt enda bekymmer består såklart i att det är vänstertrafik om det har undgått någon. Varken jag eller E hann testa att köra i KL, så vi är helt novisa med att sitta på fel sida av bilen.

Det kommer att bli en bil, mest eftersom vi måste bunkra upp åt A, det går inte i dessa små mini-markets som finns här i områdena. De har jag länsat från topp till tå, jag skulle kunna dra ihop en nödlösning med hjälp av 5-6 olika markets, men ingen har något komplett sortiment.

Och vem vet – ute på vägarna finns det kanske mer mat åt oss också?

Efter regn kommer....sol? Hoho?

One Comment Add yours

  1. mamalo says:

    hej hej! Skickar en liten hälsning från iskalla Sverige =) Igår promenerade jag på sjön här intill och det var -15grader, kallt och friskt! Vad kul att ni verkar ha en skön semester och att lilla A trivs så bra =)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.