Barcelona – Dag 2 (Del 1)

on

Semester och vila är inte riktigt samma sak när det gäller storstadssemestrar. Jag tror sällan jag går så mycket som jag gör dagar som dessa, ändå har jag fotriktiga skor när jag är hemma. De jag glider runt i härnere kan knappast kallas för bra skor, iaf inte när man avverkar milslånga sträckor på en dag (eller hur långt vi nu har gått) och det känns rejält i fötterna.

Morgonmat

Vid 8 imorse var det dags att gå upp enligt A, eftersom vi båda hade däckat redan vid 22 snåret igår kväll hade vi inte direkt något emot en tidig morgon. Hittade ett mysigt café ute på vår gata och beställde in juice och mackor. Det finns säkert billigare varianter om man letar rejält – men vi har inte sett några, så för en lätt (väldigt lätt) frukost för 2 personer får man vara beredd att betala över 100:-.  E fick äran att testa den katalanska specialiteten pa amb tomatoes – alltså bröd med vitlök och insmetad tomathalva samt ringlad olivolja över. Både han och A gav det ett gott betyg!

Efter frukost drog vi iväg upp längs Ramblan, så långt vi kunde komma och förbi Plaza de Catalunya. Hittade min första (av många) Zara butik och sprang in i jakt på en klänning jag har sett i Sverige, men jag hade ingen tur på den fronten. Inte heller fanns den på de andra tre Zara butikerna jag besökte. Gav mig på att testa en klänning på Mango, men kände mig inte alls på något klänning-provar-humör och hängde snabbt tillbaka den på galgen.

Innan vi kom så långt hade vi stannat till inne på Mercat de Sant Joseph – mer känt som La Bouqeria – en mysig, men enorm marknad med allt du kan tänka dig. Dofterna vimlar därinne av kött, fisk, grönsaker, frukter och sötsaker. Paradis för alla gourmander! I perfekt uppradade kuber ligger frukttallrikarna på hög och jag passade på att köpa med en Macedonia-mix till A för 1 Euro – ett mellanmål man inte tackar nej till.

Själva mellanmålet passade vi på att slänga i oss när vi befann oss på Plaza Catalunya, där hann även A roa sig med att jaga duvor – eller iaf titta beundransvärt på dem.

A har ingen som helst aptit just nu (det hade hon inte de senaste dagarna hemma heller) så vi försöker få i henne vätska och näring på alla de möjliga sätt. Kan ha att göra med att en viss dam har ruggigt ont i tandköttet också och gnider mot allt – förutom just mat. Fruktjuicer får alltså vara vår bästa vän just nu, även om just denna var snordyr finns det betydlgit billigare (och faktiskt godare) alternativ. Exempelvis tar de bara 1,5 Euro inne på La Bouqeria för underbara smoothies i alla dess smaker och blandningar. Kan definitivt rekommendera jordgubb/kokos som var helt underbar!

När man sen blir trött finns det inget bättre än att bara somna i vagnen mitt i allt myller. Inget tjafs, inga protester – bara en stilla sömn. Nu återstår bara att hitta all den underbara mat som det pratas så mycket om – än lyser den med sin frånvaro!

One Comment Add yours

  1. Cissi says:

    Barcelona skulle jag också vilja besöka!
    Någongång kanske det blir min tur också 😉

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.