Vad tänker du på när du hör Khao Lak?

on

Jakten efter resmålet fortsätter, det verkar som att vi missat en liten detalj. Nämligen det faktum att det firas Songkran (Thailändska nyåret) när vi kommer ner. En dag som är populär och innebär högre hotellpriser, dyrare flyg och framförallt att man mest troligt blir blöt. Det sistnämnda gör mig absolut ingenting i år eftersom jag inte planerat att vara sjuk denna gången (vilket jag var 2007 då vi blev dyngsura i Karon). Men det innebär ju också att vår “budgetsemester” riskerar att bli väldigt dyr i sammanhanget och våra tidigare alternativ på resmål har av en eller annan anledning börjat ruckas. Men i slutändan känns alla alternativ likvärdiga, så länge vi inte behöver åka tillbaka till Phuket igen eftersom vi faktiskt vill se något nytt.

Men det är ju såklart bara Phuket som det går att få tag på vettiga flyg till under just denna period och därmed har vi rätt dåligt med alternativ om vi åker åt det hållet. Ett alternativ som låter otroligt lockande så länge jag bara tänker på bilderna, på stranden, på läget och på hotellen är Khao Lak.

När vi skulle åka till Kata Beach (som inte var speciellt hårt drabbad av tsunamin) valde jag hotellet som låg på evakueringsplatsen. Dvs, högt upp på en kulle. Khao Lak drabbades värst i Thailand och även om jag vet att risken för att exakt samma sak skulle hända igen är minimal (obefintlig med dagens utbyggda varningssystem) tar det ändå emot. Å andra sidan är det väl precis det här resmålet som thailändarna behöver få tillbaka turister till?! Från Khao Lak kan vi nämligen göra utflykter till närliggande dykparadisen Similan och Surin, vi skulle även kunna åka över och bo några dagar på den avskilda ön Kho Kho Khao som verkar helt enkelt underbar, åka på elefanttrekking och besöka nationalparker.

Vi har hittat ett helt underbart hotell som Fritidsresor har i sitt utbud under chartersäsong som uppfyller (och mer därtill) våra krav, då inga resor går dit längre i april är det relativt billigt att få tag på ett stort och fint rum när vi vill åka dit.  

Hade du liksom jag varit lite avvaktande mot resmålet eller hade du bara åkt?

(Och igår bloggade Bambi om hur otroligt dyrt det var i Khao Lak, så det får väl ligga som ytterligare en nackdel om hon nu inte bara syftar på shopping – för den struntar jag fullkomligt i. Shoppar gör vi i Bangkok de sista dagarna på semestern! )

16 Comments Add yours

 1. Alex says:

  Vi var i Khao Lak jul och nyår 07/08. Jättefint! Det är det enda stället jag varit på i Thailand så jag kan ju inte jämföra med något annat förstås. Det jag hade lite klagomål på då (det var J som hade köpt resan i smyg i julkapp så jag var inte med och valde) var att det var så otroligt lugnt. Det hände liksom inte så mycket. Idag däremot, med Malte, så hade jag inte tvekat att åka tillbaka till just det lugnet.

  Vi tog en dagstur till Similan islands och det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Det är på den nivån! Gillar Khao Lak, mer med barn än utan.

  Like

  1. Alfva says:

   Nice! Tråkigt är bra numera!

   Like

 2. skolfux says:

  Jo, det stämmer när du skriver det. Vi tyckte det var dyrt i Khao Lak, med tanke på alla andra ställen vi har besökt i Thailand. Maten var dubbel så dyr här än på andra orter. Väldigt konstigt! Fortfarande billigt för svenska plånböcker men ändå dyrt för att vara i Thailand. Men sen så hittade vi våra favvorestauaranger utanför stan som var billigt. Och godare. Man ska främja de små lokala restaurangerna. Där får man dessutom bättre service och bemötande. Vi gick till samma restaurang nästan varje dag så till slut kände vi varandra och fick toppservice! Men så brukar vi göra…

  Like

  1. Alfva says:

   Att äta på hotellet brukar faktiskt inte locka, så jag är inte direkt orolig för att inte hitta något billigare alternativ! 🙂

   Like

 3. har du varit på Koh Lanta? kanonbra ö enligt mig. Där börjar det väl på vissa ställen bli dyrare med, men inga problem att hitta billigare varianter. Har varit där några gånger och jag tycker det är jättebra. Säg till om du vill ha tips, om det nu låter intressant…

  Like

  1. Alfva says:

   Nej, har inte varit på Koh Lanta och om det inte innebar dyrt flyg, lång väntetid i Bangkok och en lite för lång transport ( i sammanhanget med väntetiden) hade det definitivt varit ett alternativ att kolla upp!

   Like

  2. Alfva says:

   Men eftersom vi ännu inte bestämt oss vore jag såklart överlycklig om du orkade skicka över tips!

   Like

 4. Lisa med Stella by Stardust says:

  Jag gillar inte heller tanken på ett ställe där en sån katastrof varit, just för associationen. Men som du säger så finns en poäng att gynna turismen just där av just den anledningen.

  Hört många som är supernöjda med kao lak, främst med barn. Inte varit dör själv dock. Däremot var vi på koh kho khao förra året, har tips om bästa boendet där!! Och lite annan info. Nu iphone dock, återkommer när jag är vid datorn..

  Like

  1. Alfva says:

   Ser väldigt fram emot sånt tips eftersom vi är lite sugna på att kombinera med några dagar där!

   Like

 5. Fröken M says:

  det ser helt underbart ut ! “blixten slår knappast ner två gånger på samma ställe” – ÅK 🙂

  Like

  1. Alfva says:

   Det gör den ju iofs ibland, men jag hoppas såklart på att det här INTE är ett sånt ställe.. 😀

   Like

 6. Tack för gratulationerna!

  Kramar från ett snöigt Kungsbacka!

  Like

 7. Maria says:

  Vi har varit i Khao Lak & det är det ställe som jag gillar minst utav de vi har besökt.
  Det gick väldigt mycket vågor & var mycket svårt att bada i havet så jag är glad att jag inte hade barn med mig den gången.
  Har hört flera säga likadant, men flera som varit där & varit mycket nöjda.

  Kram

  Like

  1. Alfva says:

   Åh vad tråkigt att höra! 😦 Var det bara det vågiga och badet som störde intrycket eller var det mer du inte gillade?
   Och har du något annat roligt ställe att rekommendera istället?

   Like

 8. Annika says:

  Har jag missat något eller hade ni bestämt er för vart ni skulle i thailand?
  Min kusin bor där just nu, arbetar och är delägare i en bar. Tror det var i Koh Lanta. Jag kan ju alltid kolla med honom om det finns något han kan hjälpa er hitta om ni skulle åka dit, billigare boende/mat eller något sånt?

  Like

 9. Marina says:

  Hej

  Vilka härliga och underbara fina foton.
  Det är så man längtar dit…. mycket vackert.

  Vänliga hälsningar från en ny besökare

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.