Med risk för att bli uttråkad

on

Peach Hill Resort, Kata Beach

När jag åkte till Thailand för första gången 2007 var det min första resa till Asien och jag hade hört mycket om Thailand. Om paradiset, om de billiga priserna och de öde stränderna. Helt oerfaren inom reguljärresejargonen valde jag i stort sett det första resmålet jag hörde talas om och bokade hotell.

Vi landade inte i paradiset, priserna var inte de där låga vi hört talas om och stränderna var allt annat än öde. Inte så konstigt, vi hade ju åkt till Phuket – ett av de största resmålen som finns i Thailand. Och för mig som lite blåögt trott att jag var på väg till ett ödsligt paradis blev det en rejäl besvikelse. Inte resan i sig, utan resmålet. När andra pratat sig varma om Thailand har jag lite lätt fnyst och tänkt att jag ska minsann inte tillbaka dit. Dragit hela landet över min lilla naiva kant.

Till Phuket alltså.

Vi har nu bokat in oss två veckor på Khaolak Laguna Resort (****+) på Nang Thongstranden (som inte ligger på Phuket) och har valt att göra det till vår enda destination (utöver 3 nätter i Bangkok innan hemresan) och nu börjar jag att tvivla.

För helt plötsligt finns inte avigheten mot Phuket som destination längre. Den är bortblåst, förmodligen ersatt av det faktum att jag vet vad som finns där. Jag har inga andra föreställningar om vad den typen av semester skulle innebära och jag är inte rädd att få mina förhoppningar grusade. Och Phuket duger absolut. Vi har två veckors semester, inte någonstans har vi möjlighet eller ork att flänga omkring och försöka oss på att upptäcka det riktiga Thailand. Det är fortfarande semester vi är ute efter, en enkel och bekymmersfri semester. Men två veckor på samma ställe känns aningen mastigt.

Och långtråkigt.

Mitt enda big no-no är Patong. Nu letas det hotell för att försöka dela upp vistelsen, gärna på någon av de lite lugnare stränderna som Surin, Bangtao eller Nai Harn. Beroende på prisläge kanske vi hamnar i Kata igen, där trivdes vi faktiskt och hotellet vi bodde på var underbart. Och vem vet, vi kanske hamnar där igen. Eller på ett annat.

Med det här inlägget ville jag bara påpeka att även inskränkta, envisa och gnälliga pre-klimakteriekossor aka undertecknad kan ändra sig.

10 Comments Add yours

 1. Annika says:

  åh, nytt namn på bloggen, me like 😉

  Sv: Äter du inte våfflor? hemska människa 😛 Ja okej, det blev phuket ändå, ja det ser underbart ut, är väldigt avis. Men tråkiga som vi är väljer vi o-somriga ställen vi vill semestra till, skottland, england, japan osv. inga charterstränder där inte, hehe.

  Like

 2. Är inte alls avis. vill inte alls fara till sol, hav och bad … 😉
  Ni kommer att få det toppen härligt! När ska ni fara?
  Kram

  Like

 3. Ska jag vara ärlig så blir jag avis på att ni ska på semester, men inte avis på att det blir Phuket. Jag höll med dig när du dissade platsen för det är verkligen inte riktiga Thailand… Men ibland kan det ju vara så att det viktiga är att komma iväg.
  Men själv återvänder jag aldrig till Puhket…. Fast jag tror ni får en kanonsemester ändå! Lilla A kommer ju få det fantastiskt!

  Like

 4. Fia Fit says:

  Så himla mysigt! När åker ni?

  Men jag tror att man får äta fullkornspasta, eller hur? Inte för att jag gillar det men… 😉

  Like

 5. Lisa says:

  Precis som du säger så finns det ju fler ställen på Phuket – så Pattong/Kata är INTE helt lika med Phuket. Surin och Bangtao t.ex är ju betydligt lugnare och charmigare!

  Jag känner mig nästan jobbig som lägger mig i hela tiden, men det var ju bara ett år sen vi var där, och själv hade jag gärna fått infon om jag hade varit era skor (vilket jag gärna hade varit, åh så underbara funderingar!).
  Om du tröttnar får du säga åt mig att hålla mina åsikter för mig själv. 😉

  Iaf, Bangtao = mkt folk just vid Ving/Fritidsresors resorts (vi bodde på just en av dem, Dalar, för det var då hela våra båda familjer med syskon och föräldrar osv kom och anslöt, så det var lite annan typ av semester då). Men en mkt trevlig strand ändå, lite “mittemellan” öde och charter liksom, lagom. Vi hittade charmiga ställen, prisläget är toppen. Bara man går 100 meter från resortsen så hittar man schyssta ställen. Jag var överraskande nöjd över Bangtao. Hade visserligen inte så höga förväntningar, men ändå.
  Mycket kvalitativ semester-med-barn.
  Och det är en LÅNG strand, så det finns både det ena och det andra.

  Vi gick till Surin en dag (promenerade från Bangtao med Stella på ryggen i bärstol), hade hört att det var sååå fint. Plus = mindre svenskar (fast inte att glömma – svenskar är bra resenärer faktiskt..) . Minus = mer ryssar (stringbikinis, cigarettrökande på stranden, flådiga beachbarer mm). Ej lika långgrunt och därmed mer vågor. Mer packad strand, alltså mer folk och många rader med solstolar.
  Jag tyckte inte Surin var så charmigt. Visst hade jag gärna tagit någon kvällsdrink på något av alla fräscha beachclubs-liknande ställena, men näe. Jag gillade ändå Bangtao bättre av de två.

  Like

  1. Alfva says:

   Jag är SÅ tacksam för dina tips, så du anar inte och har plöjt dina inlägg fram och tillbaka från er vistelse!

   Med vår relativt lilla budget för hotell/boende verkar inte det finnas något helhjärtat alternativ vid de stränderna, så vi tänker om. Igen. En vacker dag Lisa, en vacker dag! 😉

   Like

 6. Ser helt underbart ut!

  Vad kul att ni var nöjda med hennes. Jag valde en i storlek 80. 9-12 månader i vanliga storlekar. Men Didriksons är väl lite större i sina storlekar va???

  kram kram

  Like

 7. Liw says:

  Ja du, inga råd kan jag ge dig för Thailand är ett svart hål för mig..

  SV: skönt att höra att det inte bara är jag som känner mig maktlös. hur kan de trycka så på “rätt” knappar när de är så unga? Tänk hur det blir om 15 år.. *suck*

  Trevlig kväll!

  Like

 8. Marina says:

  Hej

  Fint resmål ni har framför er…..
  Vänliga hälsningar från en ny besökare

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.