Om det här med att tänka om…

on

Jag fick en kommentar av Millan om mitt inlägg Med risk för att bli uttråkad:

Ska jag vara ärlig så blir jag avis på att ni ska på semester, men inte avis på att det blir Phuket. Jag höll med dig när du dissade platsen för det är verkligen inte riktiga Thailand… Men ibland kan det ju vara så att det viktiga är att komma iväg.
Men själv återvänder jag aldrig till Puhket…. Fast jag tror ni får en kanonsemester ändå! Lilla A kommer ju få det fantastiskt!

Jag (om någon) förstår verkligen hennes kommentar och hennes avsmak mot Phuket. Vad sjutton skulle jag vilja åka till Phuket för? Och sanningen är att jag inte vill det egentligen. På samma sätt som vissa år på år åker tillbaka till Mallorca/Kreta/Rhodos eller Alanya för att det är bekvämt resonerar jag som att semester är semester. Eller så är det faktumet att jag var inställd på en chartersemester från början som gör att jag inte känner någon aversion alls längre. Men skulle jag få välja fritt bland alla resmål i världen skulle inte Phuket vara ett av dem. Inte för att det är något fel på Phuket, men söker man det genuina Thailand (om det ens finns längre vad gäller turister) bör man leta sig annorstädes trots att även de stora öarna har gömda vikar. Hell, det finns ju mängder med länder jag hellre skulle åka till än just Thailand överhuvudtaget.

För tillfället handlar det om att jag inte orkar krångla.Motsträvighet till att åka båt och en önskan att slippa längre landtransporter utan möjlighet till bilbarnstol åt A. Bokade biljetter (till vettigt pris) och en längtan efter sol och värme gjorde att mina krav blev minimala (ett tecken på att den här vintern verkligen varit för lång). Med Songkran som innebar dyra flygbiljetter hamnade vi med få alternativ och Khao LakPhuket samt Bangkok blev destination. Just för att det är bekvämt. När flighten landar har vi max en timmes transport kvar, inte mer och inte mindre. Men jag tar (och förstår) Millans argument att hon inte blir avundsjuk, precis som jag ryser av obehag när jag hör talas om Sunny Beach.

Fast vet ni vad? Jag tror faktiskt att det blir bra. Nej, stryk det. Jag tror faktiskt att det blir förbaskat bra ändå ! 😉

11 Comments Add yours

 1. Liw says:

  Garanterat! Tror ni kommer ha det super bara genom att komma bort, iväg, ny miljö 🙂

  barnböcker blev det här med och två kokböcker, sen två biografier ( dock pocket ej rea) och någon skönlitterär bok samt två rockyalbum. Får se om det blir irl shopping på slutspurten..

  Like

 2. Blir nog kanon tror jag! Vi åker ju till Gran Canaria igen så verkligen “bara” ute efter semester vi med (+ att pappa & de ville dit). Får man fråga vad ni fick punga ut för biljetterna/hotellet? Lite nyfiken på skillnaden i pris.

  Like

 3. Jenny says:

  Ni kommer få det helt underbart – det blir vad man gör det till! Vi åker inte heller till drömmålet i thailand, men priset och hotellet överväger det hela och det ska bli underbart att komma iväg ett par veckor och få njuta av sol, värme och bad!

  Hoppas ni har en strålande kväll! Kram Jenny

  Like

 4. Jag säger lite som så att det blir vad man gör det till!
  Jag har fortfarande inte upplevt Thailand och alla avråder mig för att “alla” vart där -men vad spelar dte för roll. Jag vill väl också själv uppleva det. Få mina egna minnen. Vi kommer säkerligen även hänga en sväng i Phuket och det ser jag fram emot 🙂
  Tror ni kommer få det fab ni med. Och ang. geggamoja skorna kan jag bara hålla med. Men “skyndas fynda” de kommer nog inte finnas kvar länge 😉

  Like

 5. Malin says:

  Hej!
  Vad härligt med semester! När ni är i Bankok MÅSTE ni åka till Landmark hotel, ett lyxhotell mitt i smeten, de har (på plan 2) jordens bästa bufférestaurang, och om det man vill ha inte finns framlagt i buffén finns några kockar som fixar det åt en, och en sushikock som gör sushi efter önskan, och desertbuffén ska vi inte ens tala om. Allt detta för typ 200kr/skalle + service avg och dricka. Kan varmt rekommenderas. Hoppas allt är bra med er annars, kikar in och läser här flera ggr i veckan. Har inte uppdaterat någon av mina bloggar på år och dar, orkar inte. Men jag läser din och andras iaf. 🙂 Ta hand om er. Kram M

  Like

  1. Alfva says:

   Landmark hotel – okej! Nu är väl iofs inte den här 1½ åringen SÅ sugen på att sitta stilla några längre stunder, men på vissa större hotell har de ju till och med lekplatser avsides i restaurangen (iaf Marriott i Cebu City och vårt hotell i Hong Kong).

   Nej, jag har märkt att du inte uppdaterat.. 😦 Lite synd tycker jag, vill ju läsa om V och J! Hoppas allt är bra hos er! Kram

   Like

 6. Maria says:

  Jag tror att det kommer bli kanon med er semester till Thailand!
  Nu känns det som om man skulle göra vad som helst för lite sol & värme.

  Kram Kram

  Like

 7. Fröken M says:

  det är klart att ni kommer få det hur bra som helst !! MEN, samma här – jag förstår verkligen vad Millan menar, och jag håller fullständigt med – egentligen !!
  Phuket är detsamma som vår december resa till grancanaria , inte det man innerst inne drömmer om, men förbaskat härligt, bekvämt och underbart när man väl är där !! 😉
  Kram

  Like

 8. Fröken M says:

  Nä, när man har de små med sig väljer man automatiskt de absolut smidigaste och mest barnvänliga alternnativen ! Att backpacka på småöar utan “bekvämligheter” känns inte som något man utsätter sig för frivilligt när det finns härliga resorter som har allt – till och med svenska köttbullar om man skulle vilja 😉 Och vet du, nu när det är så här kallt är jag grön av avund på er som snart får komma till solen oavsett resmål !! 🙂

  kram

  Like

 9. Som sagt, jag tror ni får en kanonsemester!!! och skulle jag få byta bort -25 grader nu på studs mot värme och sol o semester, så skulle jag göra det! och tänkt, alla dom tre sakerna är ju Phuket!! 😛

  Like

 10. Marina says:

  Hej

  Vilken underbart fint strandfoto med palmer….
  Ser så härligt ut……

  Vänliga hälsningar från en ny besökare

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.