Mitt drömjobb – resebranschen.

on

Har ni ett jobb som ni bara skulle kunna göra vadsomhelst för att få? Ett sånt där jobb som hjärtat bankar lite extra inför. Fast som man vet (i alla fall i mitt fall) att man aldrig kommer att få. Jag vet inte ens om det här jobbet finns. Förutom i mina drömmar då. 

Jag skulle vilja hjälpa reseföretag som idag inte har så funktionell marknadsföring kring deras hotell, faciliteter, närområden och hjälpa till att ta fram ett mer fungerande betygssystem beroende på om man reser som familj, par eller singlar utifrån kunders synpunkter och erfarenheter. Kunna presentera mer matnyttig information kring hotellen, sammanställa och besvara vanliga frågor redan inbakat i hotellbeskrivningen och framförallt göra bokningsmomentet mycket mer överskådligt beroende på krav och önskemål. Kanske även rikta in sig mot att få in mer omfattande recensioner från utvalda resenärer.

Det finns nämligen flertalet reseföretag därute med otroligt stor potential (främst Apollo, Solresor, Airtours och Nazar) att ta över marginaler och resenärer från sina konkurrenter (Fritidsresor och Ving) men som inte använder sina marknadsföringskanaler på rätt sätt (främst internet). Med det inte sagt att både Ving och Fritidsresor även de har en del att jobba på vad gäller informationstillgänglighet och sanningsenlighet.

För det var ju det här med resor, som jag brinner för dem. Andra tränar. Tittar på tv-program. Syr, pysslar, eller vad. Jag surfar resor.  Och hade jag haft någon typ av marknadsföringsutbildning i bagaget hade jag sökt mig dit. Till resebranschen, för det är där jag hör hemma. Jag bara känner det. Synd att de inte efterfrågar såna som mig. För jag är helt säker på att jag hade varit grym.

Jobbar du inom det området där ditt intresse ligger? 

13 Comments Add yours

 1. Det låter som att du har världens bästa företagsidé! Du får starta en konsultverksamhet inom det. Du vore ju som klippt och skuren för det 🙂
  Jag jobbar på sätt och vis inom mitt intresse, men skulle vilja utveckla det lite mer..

  Kramar

  Like

 2. Fröken M says:

  Nä…. jag kör ju budbil, ( vilket iofs inte är så tokigt, men det är tungt, lortigt och ofta ganska stressigt ) så fick jag välja helt fritt skulle jag köra catering till kalas – tårtor, kakor och godsaker. Jag ÄLSKAR att pyssla i köket 🙂

  Like

 3. Det låter ju helt fantastiskt roligt 🙂

  Faktiskt jobbar jag med det jag vill, men jag skulle ändå vilja byta jobb. Vill dock helt klart jobba med ekonomi, tycker det är superkul!

  Sv: Vi har inte heller byggt några kojor innan, men jag vet ju att han gillar det och han hade ju hur kul som helst, bara ett lakan och ett bord så var det klart sedan. Hur smidigt som helst 🙂

  Like

 4. karin says:

  Men hörrö! Satsa på dina drömmar, gört! Jag är sjuksyrra. Inget fel på det jobbet och jag har fortfarande planer på att fortsätta till sexolog och/eller barnmorska… men hade jag valt idag hade jag ju varit konditor. Dock tänker jag inte skola om mig när jag redan har csn att betala till för all framtid typ.

  KÖR HÅRT!

  Like

 5. Ja, det låter ju verkligen som perfekt för dig!! Starta eget och sälj dina tjänster. Jag hade köpt dem direkt om jag var typ Ving! =) Lätt!
  Jag jobbar med mitt intresse. Inte så att jag är besatt av vapen eller leriga stridshinderbanor direkt… (även om jag kan tycka att det är spännande och utmamande). Men jag älskar att utbilda, prata inför stora folkmassor och att ha personliga möten med människor. Och så är jag väldigt intresserad av ledarskap, chefskap, personlig utveckling, träning och utbildning och det är den vinklingen jag har i mitt jobb idag. Lycklig!

  Like

 6. Jag gillar ju att jobba med människor men har lagt in önskan om att få jobba som samordnare på jobbet för att kunna kombinera jobbet som usk med att få jobba med mer med personal och löner som jag tycker är kul .
  Skulle ju även va grymt kul att jobba på förlossningen men det är ju inte lätt att få jobb där 😦 .
  Men man måste ju våga prova något nytt och tro på sig själv för att överhuvudtaget ha en chans att komma vidare så det är väll “bara” att söka jobbman vill ha .
  Jag ska också jobba på den saken 🙂
  Ha en riktigt bra lördag .
  Kram

  Like

 7. Sofie says:

  Du, det där låter ju hur bra som helst! Du borde ju söka det. Eller starta eget?!

  Drömmen, som aldrig kommer inträffa är att jobba inom arkitektur/inredning. Så länge jag kan minnas har jag ritat hus, lägenheter och planlösningar. Jag älskar det!
  Annars hoppas jag på att få jobba med naglar en vacker dag. Den drömmen är ju inte helt omöjlig. Kanske.

  Like

 8. J says:

  Go for it! Ja, jag har så himla många intressen men jag är absolut väldigt intresserad av det jag forskar om. Men jag hoppas ju att min arbetsroll ska utvecklas ganska mycket över åren och jag är heller inte säker på att det är vad jag kommer att göra forever. Så länge jag hinner med lite ditt och dttvid sidan av också är jag jag nöjd :).

  Like

 9. petra says:

  Jobbar INTE med det jag vill. men jag tror jag hittat åt vilket håll jag vill senare och det gäller nu bara att komma på hur man kommer dit och framförallt hur får man råd?

  Like

 10. Ullrika says:

  Det låter som du är nåt stort på spåren där? Jag tycker du ska ta kontakt med t ex Apollo och erbjuda dina tjänster! Jag menar, vad mer än ett nej kan du få?

  Själv jobbar jag med nåt jag tycker är superroligt, tillsammans med mänskor jag gillar, och jag kan inte förstå hur micket tur jag har – faktiskt!

  Like

 11. Låter ju som en perfekt idé. Som nån annan skrev, hör av dig till alla och se vad de är ute efter. Länka till detta inlägget 😉
  Och mja, jag är på god väg mot det jag vill jobba med, hjälpa nya människor till världen 🙂

  Like

 12. Sammanställningen ligger nu ute:
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/april/sammanstallning-real-life-framtidsdrommar.html
  och jag tackar sâ mycket för att du ställde upp och berättade.
  Nästa vecka kör vi igen.

  Hälsningar
  Yohanna

  Like

 13. Freja says:

  Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor… Har inte hittat det jag brinner för än.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.