Om en eller två vagnar på resande fot.

Här i början på juni ska vi ju alltså åka bort, till Korfu och Hotell Likithos med Apollo. Enligt hotellinformationen är det 600 meter in till centrum, något liknande till en strand i vettig storlek (finns mindre närmare). Och även om vagnvägraren är just det så är hon också inte heller helt samarbetsvillig alla gånger.

Jag hade en plan, nämligen att ta med båda våra resevagnar (Chicco Liteway och Akta Graco Mosaic) till resmålet för att underlätta de kvällar/dagar som det skulle kunna vara ett bekymmer med trötta barnsben. Ända tills jag hämtade ut vagnen från garaget i Nora och insåg att den var full i mögel. Plan (och vagn) kasserad med andra ord.

Så nu har vi några alternativ enligt mig.

1. Ta med Mountain Buggy Swiften och använda som primärvagn åt Lillasyster E, samt Chicco Liteway till Lilla A.

2. Enbart ta med Chicco Liteway och ta med bärsele.

3. Enbart ta med Mountain Buggy Swift och ta med bärsele. Eller komplettera med ståbrädan? 

För orkar man släpa på två vagnar? Vagnvägraren kommer ju säkerligen inte vilja åka i vagnen under några omständigheter. Det skulle vara för sömnen, men nu snackar vi efter kl 22 på kvällen och då är ju knappt vi vuxna vakna. På dagtid kan hon säkerligen sova på en solstol om hon känner det behovet. Eller så hoppar hon över det och vi kanske har ett behov från kl 20 på kvällen.

Hur hade ni resonerat kring transportfrågan på plats? 

23 Comments Add yours

 1. Nelin says:

  Vi åkte till Gran Canaria i mars, Emil var då 8 månader. Vi hade med oss vagn och bärsjal och använde de ungefär lika mycket var. En av dagarna åkte vi på utflykt utan vagn och det fungerade över förväntan att bära en hel dag. Jag tror att vagnen är bra att ha men att man lätt skapar ett större behov än vad man egentligen har. Har ni en vagn som passar båda? Jag tror att det är bra och bekvämt med vagn på plats men jag tror också att det blir mycket med två vagnar om det inte absolut behövs. Och att bära är väldigt underskattat!

  Like

  1. alfvan says:

   Ja, vagnen är nog mer en tanke än ett måste. Ska känna efter lite, men det lutar åt att vi tar med oss Swiften.

   Like

 2. Fnulan says:

  Tittar in snabbt och säger hej,, trött och sliten… Men puss får du!

  Like

 3. J says:

  Två vagnar! Om ni skulle backpackat och hade behov av minipackning så hade jag sagt en men nu ska ni väl ändå släpa minimalt? Vagn är bra som extra sittplats lite här och där och ni kanske vill gå längre ngn dag :).

  Like

  1. alfvan says:

   Fast det spelar ingen roll hur långt vi vill gå. Hon är en vagnvägrare. Och att sitta i vagnen faller tyvärr under samma kategori.. 😉

   Like

   1. J says:

    Aha, justja, var nog lite trött där när jag satt och klockade värkar ;).

    Like

 4. Petra says:

  hmm två vagnar på flyg låter som onödig logistik. Men vad vet jag har inte rest utom lands! men vi när vi bilade i sverige med två små var phil and ted vibe och bärsele en bra kombo! lite avis på den där resan 😉

  Like

  1. alfvan says:

   Jo, onödig logistik känner jag också lite smått.

   Like

 5. Katja says:

  Det finns inte möklighet att hyra nån mindre sulki på plats? Låter krångligt att ta med två vagnar ner =)

  Like

  1. alfvan says:

   Nej, Apollo har inte kommit så långt i sin marknadsföring tyvärr. Annars hade det varit perfekt!

   Like

 6. Jag hade kört på en vagn och en bärsele. Minns hur guld värd selen var 🙂
  Kram

  Like

 7. Bärsele och Liteway! På dan kan väl bebisen annars sova på solstol och A i vagnen, och hon kommer säkert kunna rida på axlarna om det kniper med att E ligger i vagnen om hon blir trött i benen.

  Här är 07 klassat som sovmorgon…

  Like

 8. Tack för din omtanke kramar Diana ps skulle ta med swiften ds

  Like

 9. Jag skulle höra med hotellet om det inte finns vagnar att låna som ni kan ha till storasyster isåfall. När vi var i Thailand upptäckte vi när vi kom dit att det fanns lånevagnar men det hade vi inte ens haft en tanke på. För ska hon inte åka mycket vagn känns det väldigt jobbigt att släpa två vagnar.
  Alternativt om det kanske finns att köpa en billig (har sett sånna för typ 150 kr), paraplyvagn som ni kan lämna där sen…
  Lycka till!

  Like

 10. En vagn och en bärsjal helt klart!!! För om hon använder vagnen två gånger (har en vagnvägrare här med, så vet hur det funkar) kommer ni ångra er att ni släpat med två stycken!!! Ibland sätter vi m i vagnen här och lillasyster i hennes knä om det krisar sig…

  Like

 11. Lisa says:

  Svårt, är ju så beroende på barn det där, och med vagnvägrare och sen-somnar i samma så är ju behovet mindre. För oss hade det liksom varit givet med 2.
  Säger som någon ovan, finns inte att låna där kanske?

  Och annars, varför inte P&T? Då är ni ju garderade från början (för visst har ni en sån?).

  Skulle jag välja Swift eller Chicco skulle jag lätt ta swiften och så bärsele såklart.

  Like

  1. alfvan says:

   Visst har vi P&T också, mest jag som inte är så förtjust i den så den är förpassad till källaren just nu. Men det är såklart också ett alternativ.

   Like

 12. Linda says:

  Två vagnar låter galet jobbigt tycker jag… Nu kan jag inget om märken så jag kan inte rekommendera varken den ena eller andra men jag skulle nog köra på vagn+ståbräda+sele.

  Like

  1. alfvan says:

   Resevagn eller vanlig vagn helt enkelt. Lutar åt vanlig och den kombon du förespråkar! 🙂

   Like

 13. Russin says:

  hej du..

  jag hade nog tagit vagn till lilla E och hyrt nån på plats om nu lilla A skulle vilja ut på en glidartur.. 🙂 jag kan ju kolla om det finns vagn på hotellet..

  själv funderar vi på om vi ska släpa med vagn till S, just för de ev sena kvällarna.. hur skulle du gjort ? dagtid är ju inga problem men just eftersom vi är hela släkten och det kommer bli en del sena middagar ute..

  Like

 14. Vagn och bärsele hade jag tagit, absolut inte två vagnar. Varför gillade du inte P&T?

  Like

 15. Nu är ju lilla A en vagnvägrare så då vet jag inte riktigt hur jag hade gjort, våra barn har inte haft problem att åka vagn alls utan skulle jag fråga tvillingarna om dom vill åka vagn till skolan skulle dom gladeligen säga ja:)
  Iaf så har vi resonerat som så att hellre en vagn för mycket än för lite, jag vill inte kånka på trötta barn på semestern, När vi var i turkiet då tvillingarna var 4,5 hade vi till och med både en tvillingvagn till dom och en enkelvagn till Moa, tyckte det gick bra och båda användes flitigt då vi promenerade längre sträckor och även på kvällarna då dom somnade i den. Nu var vi iof där i 2 veckor också så det kändes som vi ville gardera oss lite mer.
  I ditt fall hade jag nog satsat på P&T, den fyller ju båda funktionerna liksom.
  Så du har blivit lite uppdaterad om vår lite snurriga liv av Russin:) du må ju tro vi e helt tokiga haha Jag borde nog bo i en husbil, då kan jag förflytta mig och familjen till det stället vi känner för för dagen:) Nä men det är jättesvårt, velar och velar, fram och tillbaka varje dag:(
  Kramar

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.