Kallithea strand.

on

Vi lyckades övertala barnet om att stranden faktiskt var en trevlig sak, så vi gick ner igår en sväng på förmiddagen. En stor nackdel här när man reser All-Inclusive är att det inte finns någon vattenkälla som ingår i konceptet i närheten om man inte ligger rakt nedanför La Tasca by the Sea (där stranden är som “sämst”). Eftersom det inte är hotellets strand utan de hyr den kostar det självklart pengar att använda stolarna. Inte på något sätt fel, men att tänka på när man funderar på All Inclusive och är strandtokig kanske.

Det visade sig såklart att stranden var galet rolig, man fick hoppa i vågor och gräva i sanden. Roligare än så kan det knappast bli om du frågar mina små!

5 Comments Add yours

 1. jenny says:

  åhh men jösses vad det ser härligt ut!!
  och vilka smarta armpuffar det ser ut att vara! vart har ni hittat dem?
  kram

  Like

 2. Underbart!! Hela min familj vill resa när vi läser om era fina äventyr, stora som små! Härligt!
  Och jag undrar en helt annan sak… som du förmodligen är milslånga tankar från nu, men vinteroverall. =) Du brukar ha sån koll på både funktion och framförallt stil! Vad hade du tänkt dig för någon till Lillasyster E? Och storlek? Har du nåt bra tips på lager?

  Like

 3. Åh vad härligt…..men just nu är jag glad att hösten är på intågande 🙂

  Hoppas att ni får en dag till på stranden, det verkar inte omöjligt …

  Kram

  Like

 4. Sara says:

  Hej!
  Hittade din blogg av en slump då vi funderar på att åka till Rhodos
  Vad jag läst ska stranden just vid Kallithea vara stenig men det ser ut att vara riktigt fin sand på dina bilder. Är det svårt att hitta detta sandparti? Vi tänkte också bo på Sunwing men tvekar att boka pga stenstranden alla pratar om.
  Mvh Sara

  Like

  1. alfva says:

   Hej,

   Jag vet inte hur viktig stranden är för er på semestern? Vi trodde att den var superviktig fram tills för några år sen när vi insåg att sand är det mest opraktiska som finns när det kommer till barn (speciellt de som fortfarande går i blöja) och började uppskatta stenstränder.

   Det stämmer att stranden vid Kallithea är lite sådär, det vill säga – inte det vackraste du skådat. Men det är heller inget fel på den, visst är det lite stenigt men det hindrar ju inte bad. Däremot är det ju inte speciellt långgrunt eller banvänligt av den faktorn.

   Främst är det den lilla remsan allra närmast La Tasca restaurangen (om du tittar på resortkartan) som är som allra stenigast, därefter så blir det bättre och bättre. När du kommer förbi där Tritons nedre länga ligger så är det som allra bäst och bort. Kommer du från Heliosbyggnaderna/uppåt så är det ungefär lika långt åt båda håll (50-75 meter). Det är alltså ingen jättelång vandring, så vi upplevde det inte som något problem.

   Nu vet jag inte om ni har barn eller i vilken ålder, men om ni har lite mindre barn så rekommenderar jag verkligen att hålla till i området kring poolerna vid Helios, där är lättare att ha uppsikt än vid huvudbyggnaden som ockås har barnpooler men som är avskiljda med trappsteg (som kan visa sig vara livsfarliga för små blöta fötter liksom alla trappor).
   Och psst – bra att ha i åtanke att det inte finns några all inclusive möjligheter på stranden, utan då måste man gå upp till hotellet fö ratt hämta dricka/snacks. Restauranger i området finns ju knappt alls, men taxi in till Rhodos stad går smidigt om man vill se annat. Annars är maten på hotellet över förväntan.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.