Yoomi – feeding system som värmer mjölk/välling

Minns ni att jag skrev om Babynes från Nestlé tidigare i våras? Nu har en kanske lite mer jordnära produkt dykt upp som har en del poänger som jag tror kommer vara viktiga i framtiden.

Yoomi feeding system är ett komplett nappflasksystem med ett unikt koncept. Utan el eller batteri värms önskad mängd välling eller bröstmjölk/ersättning på endast 60 sekunder. Vällingen värms till exakt temperatur i nappen när den passerar en patron. Endast den mängd som förbrukas blir på så sätt uppvärmd. Patronen håller värmen en hel timma och går att ladda om ca 150 ggr.

Vi har ju i Sverige sett en del flaskvärmare, bland annat en variant som man kan använda i bilen – men då är det en lös egen produkt. Här får man allt-i-ett som dessutom verkar vara lagom smidigt när man är mycket på språng. Gillas!

Hur fungerar yoomi?1.    Ladda patronen. Antingen genom att placera den i kapseln och värma i mikrovågsugn, koka den i 25 minuter eller i en elektrisk sterilisator. Vätskan i patronen blir nu flytande och frigör en kula. Genom att skaka patronen hörs kulan och man vet då att patronen är laddad. Patronen ska vila ca 75 minuter i rumstemperatur eller 20 minuter i kallt vatten innan den kan användas och ”aktiveras”.2.    Fyll nappflaskan med den mängd du behöver värma och placera patronen över flaskan och fäst nappen ovanpå.

3.    När du behöver värma drycken ”aktiverar” du patronen genom att trycka på knappen på patronen genom nappen och vänta 60 sekunder.

4.    Ge barnet nappflaskan. När vätskan passerar patronens ytterskåra värms den till exakt bröstmjölks temperatur på (32-34 C).

5.    Patronen håller värmen en hel timma och kan på så sätt bevara drycken eftersom den aldrig blir uppvärmd inuti flaskan, endast det som förbrukas.

6.    Ladda om patronen (se punkt ett)

Flaskan finns i två olika storlekar – 140 och 240 ml. Pris för ett feedingsystem ligger på ca 369:- 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.