Skrubber.

on

skrubber-flaskerengoring

 

Förpackningen som innehåller 10 påsar och kostar 49:- säljs hos bla JollyroomFamiljetorget och Pappaprylar.

För ett tag sen fick jag nys om skrubber – rengöring för nappflaskor när man är på språng. Med tanke på att jag bodde på ett hotellrum utan direkta diskmöjligheter tog jag det säkra före det osäkra och tog med mig en förpackning för att veta att jag snabbt kunde få rent den där vällingflaskan när Lillasystern blev törstig. Supersmidigt! Rekommenderas verkligen för alla som inte har plats att packa hur många flaskor som helst, vare sig det är uppvärmd bröstmjölk, ersättning, välling eller mjölk. Jag kommer nog alltid att ha ett par doser i skötväskan framöver för när man stannar borta längre än tänkt.

“I mjölk och välling är det främst Bacillusarter och gramnegativa bakterier (t.ex Pseudomonas, Enterobacteriaceae) som kan tillväxa och det går mycket snabbt i rumstemperatur, de fördubblar sig på 0,5-1 timme och kan snabbt komma upp i höga halter.
I mjölkrester kan det bildas sk biofilmer som är bakterier som fäster till produktrester och bildar olika ämnen och en gynnsam miljö de kan föröka sig i och i den formen är de svåra att diska bort och är mycket tåliga mot t.ex rengöringsmedel.
Oftast är det inte farligt utan det är de sk produktförstörarna som tillväxer först/snabbast men i rumstemperatur kan man ha otur och få toxinbildning av t.ex Bacillus cereus.”

En påse skrubber, en halv deciliter vatten och skaka järnet. Sen är flaskan redo att användas igen till vad man nu behagar. Jag är supernöjd och glad att min redan överfulla packning inte behövde utökas med fler flaskor att släpa på och att jag dessutom lyckades få dem rena med minimal ansträngning. Smart och bekvämt tycker jag!

3 Comments Add yours

 1. mammaTEA says:

  Så smart. Vart köps de?

  Like

  1. alfvan says:

   Har uppdaterat bildtexten som hade fallit bort nu, men de finns att köpa på bla Jollyroom, familjetorget, pappaprylar.se och på skrubber.se!

   Like

 2. Den är tydligen otroligt bra att rengöra toaletten med fick jag jag höra på en mässa 😉
  Har dock inte provat 😉

  Kramar

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.