Fleecefodrat regnställ vs Skalkläder

on

Mössa från Vossatassar

Det är visserligen fortfarande minusgrader ute just nu, men våren är på väg. Snart. Vi börjar förbereda oss och redan nu har vi nästintill hängt undan overallen till fördel för det nya Didriksons Boardman fleecefodrade stället jag köpte åt Lilla A här nyligen. Hon fick ett i stl 100 vilket motsvarar snarare 110/116 och har därmed rejält med växtmån. Toppen när det är blött ute och graderna kryper över nollan!

Förra året sportade hon ett fleecefodrat ställ från Tuxer, men redan efter några månader började reflerna släppa och här i höstas var det så pass slitet att jag kände att det inte skulle hålla en säsong till trots att det storleksmässigt hade mer rymlighet. Inte helt imponerad av kvaliteten alltså. Inte heller det vi hade innan från Gekås höll måttet. Nu är det upp till bevis för Didriksons. Fast jag är inte så orolig, för här hemma hänger det två overaller från dem – båda två använda under en hel säsong och ingen av dem har en skråma på sig. Gillas! Sen var det den där frågan om hur mycket Lillasystern växer och kräver för storlek som får avgöra om de blir använda igen eller inte.

hemma är det så att vi alltid har både skalkläder och fleecefodrade ställ, för när temperaturerna börjar hålla sig över 10 plusgrader så känns det som att andningen i det fleecefodrade lätt blir svår och det kanske istället blir för varmt? Skalkläder med fleecelager under fungerar precis lika bra men känns av någon anledning kallare och trots underställ och fleece klarar inte Lilla A lika låga temperaturer som hon gör med det fleecefodrade utan blir nedkyld. Ny skaljacka står på inköpslistan om det inte är så att McKinley-stället från förra året tål lite mer längd.

Lillasystern däremot – hon får nog allt klara sig med bara skalkläder eftersom jag inte tror att det ens går att få tag på fleecefodrat i så små storlekar som till henne? Eller klarar hon att sporta storlek 80 (86/92) kanske? Hon som är 71 centimeter kort.

Har ni vårgarderoberna påfyllda och klara? 

8 Comments Add yours

 1. Jag satt precis och tänkte på samma! Min lille P kommer ha strl 80 fram i vår och jag har precis vunnit Didrikson fleece på Tradera och kommer klicka hem skal. Tror inte heller det finns fleecefodrat till de små. Ska kolla in på Barnmässan här i stan nästa helg.
  Stora O däremot har fleecefodrat och ska ha skal med.
  Och så vanliga jackor såklart.

  Det är mycket att hålla reda på!!

  Like

  1. alfva says:

   Hittade faktiskt fleecefodrad overall på Ellos nu i så små storlekar, men jag är inte helt förtjust i overaller så kommer fortsätta leta vidare. Men ja – massa att tänka på!

   Like

 2. Vi plockade fram både skaloveraller (pop) och fleecfodrade galonoveraller till våra för en månad sedan.
  Våra Galonfleecställ är från Land and Lake och har använts av 4 barn inklusive Alma. Våra ungar är torrast på förskolan just nu så kvalitén är det inget fel på även om det är ett lågprismärke från Ellos :-)Älskar dem och älskar även PoPs skaloveraller, men det är lite för kallt just nu för dem…

  Like

  1. alfva says:

   Tack för tips – hittade inget Land&Lake men däremot fanns det ju fleecefodrad overall på Ellos (tyvärr inte alls min smak på utseende dock). Nej, bara för att det är lågprismärke betyder inte att kvaliteten är dålig. Fast just overaller är jag lite anti överlag, otroligt bökigt när man ska in i bilar och den ska av/på.

   Like

 3. Här får ungarna springa runt med sina vinteroveraller ett tag till. Sen kör vi på regnställ med fleecekläder under. Går lika bra det 🙂
  Kram

  Like

  1. alfva says:

   Ni har ju liiiiite annat läge än här nere om man säger så! Självklart går det lika bra – det blir ju nästan samma sak! 🙂

   Like

 4. Life of Lisa says:

  Nja, jag är egentligen väldigt anti galon-materialet överhuvudtaget, har svårt för att det inte andas alls. Samtidigt som jag köper din spaning att A är varmare i det. Så är det säkert. Och vi har aldrig haft något heller, jag har tydligen redan bestämt mig 😛

  Vi kör lager på lager, och det blir väl att vänta tills det blir för varmt för overall och gå direkt på fleece + PoP-skal. Stella är rätt kall av sig men har aldrig klagat. Kanske kompletterar med tunn dun-väst i år – jag tycker själv att min tunna dunjacka är otroligt bra så det skulle kunna vara ett extra lager åt dem ifall det håller sig runt 0-an ett till.
  Fast det säger säkert bara POFF och blir supervarmt direkt från denna iskyla. Kan vi väl hoppas. 😉

  Hur som kanske dags att börja. De har inte fått en enda vårgrej än. Jag vill inte bli besviken där den dröjer antar jag. 🙂

  Like

  1. alfva says:

   Jag tänkte ju som dig, att det inte andas och vi lät ju därför bli första året. Främst för att hon gärna blir lite irriterad med galon (på somrarna främst när det blir varmt) på huden. Men frågan är om de behöver att det andas på samma sätt som oss? Jag vet inte.
   Hon klagar i alla fall aldrig på det fleecefodrade och hon verkar dessutom gilla det – så vi kör det nu!

   VÅren kanske kommer snart? Inte imorgon. Och inte i helgen. Men sen?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.