Om att aldrig köpa en Limited Edition – eller en efterlysning.

on

2013-06-14 (5 av 29)Torkel – världens bästa och mest uppskattade snuttefilt någonsin – en zebra diinglis från Teddykompaniet i Limited Edition. 

I förra veckan gjorde vi ett försök till att köpa en annan variant, en tiger. Enbart på grund av att vi föräldrar helt enkelt (vi har säkert fått hjälp av två barn) slarvat bort två exemplar av snuttefilten nu under sommaren och kvar enbart finns en enda. Ni som har barn som någonsin haft en snuttefilt vet hur vanskligt det kan vara att bara ha en enda sak som lugnar. Skit i nappen, för den är värdelös om vi inte har Torkel i närheten. Så i alla fall, vi testade att köpa en annan variant fast samma lika. Katastrofen. Nej, det fungerar ju inte alls. Det ska vara den riktiga. Med nalkande inskolning och tillgänglig snuttefilt på förskolan inser jag att vi förmodligen stöter på patrull, för en stackars Torkel kan ju inte vara på flera ställen samtidigt. Jag har sökt runt hela nätet för att finna, men ingen har en överbliven zebra som de vill bli av med. Inte heller Teddykompaniet verkar ha några kvar. Skit också.

Är det nu man vänjer av från snuttefilten eller vad tar man till för medel? 

 

9 Comments Add yours

 1. Haha, tänk vad dessa små lugnande attribut kan ställa till det.. det borde väl finnas nån stackars zebra som är över till lilla E… Malva har fortf sitt “gos” som hon måste ha när hon sover, och det hänger ihop med en nalle. Dom tre är ett team sedan fyra år tillbaka; ) Goset är för övrigt ett sidennattlinne som jag köpte som 15 åring (alltså helt omöjligt att hitta ersättning till. Jag klippte det i två delar från början för att ha en reserv, men ena delen ligger på någon gata i Rostock sedan många år tillbaka så del nr två har vi vaktat med hökögon;) Lycka till med letandet, skicka jag egentligen bara skriva:)

  Like

  1. alfva says:

   Jadu, vi får hålla hårt i den. Problemet är bara a tt på förskolan ska de ha något som kan vara kvar där, för man hämtar inte i det rummet som de sover middag.
   Och nej, jag ahr till och med haft kontakt med Teddykompaniet som berättat att det är helt slut överallt. Inte ens i rest.. 😦

   Like

 2. Åh nej! Men jag hoppas att efterlysningen fungerar. Sånt där kan ju sluta i katastrof …

  Like

 3. Jessica W says:

  Lägg ut en efterfrågan på facebook, finns ju många sälj/köp/finnes-grupper. Har en kompis som råkade ut för samma sak, älskade favvisen försvann och det var också en begränsad utgåva, men hon fann en genom fb.
  (Mina ungar har snuttefiltar gjorda av gamla påslakan som jag sytt om.. väldigt praktiskt när de försvinner eller slits sönder, då kan jag bara trolla fram nya genom symaskinen)
  Lycka till!!

  Like

 4. Ullrika says:

  Huvva! Hoppas ni hittar? Eller finner på annan råd! Vi körde dubbla snuttar direkt från scratch för att inte hamna i dylik situation… hittills har vi klarat oss och i värsta fall går det okej att sova med bara ett mjukdjur också, men… en bestämd treåring är ju liksom inget som går att resonera med alltid!?

  KRAMS!

  Like

  1. alfva says:

   Verkar mörkt på den fronten, men håller hoppet levande än och hoppas att vi kan luras med ett exemplar av storasysterns snutte tills vidare. Hon använder ju knappt längre oavsett, så lär inte sakna. Men däremot har Teddykompaniet i höst en svart/vit hund med prickar på G som kanske kan fungera. Tror det är just färgen hon hänger upp sig på. Men den kommer inte i butik förrän slutet på oktober, så den som lever får se ungefär.

   Like

 5. Sara says:

  Hej- var bara tvungen att skriva en kommentar. Följer inte din blogg utan hittade hit via google då vi har EXAKT samma problem. Vår tjej har också fastnat för Zebran (som heter Zebbe här:-) och nu är det inskolning på dagis och det känns som ett måste att ha en där också. Vi bor i Lund och även här verkar det tokkört att hitta denna underbara lilla sak. Hoppas du har bättre tur än oss och hittar du dem någonstans så får du gärna höra av dig.

  Lycka till!
  Sara

  Like

  1. alfva says:

   Hej,

   Kul att du lämnade en kommentar, men trist att höra att ni har samma bekymmer! Jag har dock pratat med Teddykompaniet som hälsar att trots att de inte har några planer på att göra fler Zebror (och alla restlager är tömda) så kommer de att släppa en kollektion med en svartvit och prickig hund här i höst (oktober). Den kommer vi köpa och hålla tummarna för att den går hem!

   Hoppas det löser sig för er, hoppas att dottern kommer trivas på förskolan!

   Like

 6. Karin says:

  Hej! Ett sent inlägg på denna blogg, men jag vill bara meddela att min syster hade samma problem och då tog jag kontakt med den lokala lilla butiken där jag köpte “zebris” i till min systerson och JAAAA, de hade några ex kvar!!! Så försten till Macgivery, de skickar även… Lycka till! Hls Karin

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.