Rancho Texas Lanzarote Park

Vi vaknade upp igår till en ganska mulen dag och tyckte att det var ju faktiskt ganska perfekt. Dels för att vi skulle ha hyrbilen, dels för att jag möjligtvis kan ha bränt mig lite och dels för att det här med strandliv är ju kul när det är varmt. Och nej, så varmt är det ju inte.

Så vi gav oss iväg till Rancho Texas Lanzarote Park som ligger en liten bit utanför Puerto del Carmen som är den här öns absolut största turistort. Rancho Texas är en liten djurpark, ganska kompakt och utan alltför många arter att hålla reda på, men de har papegoj, örn-  och sjölejonshow som helt klart är höjdpunkterna på besöket. Dessutom finns det ett litet vattenland i direkt anslutning (inträde ingår) som man kan använda sig av, men det kräver några grader högre temperatur i luften än vad vi hade idag och utan blåsten. Den eviga pekpinnen det där om vinden. 2014-02-12 (12 av 47) 2014-02-12 (16 av 47) 2014-02-12 (19 av 47)Jag tycker parken var alldeles lagom för vårt lilla sällskap på två, dels för att det inte var några långa avstånd och för att priset ändå kändes någorlunda humant (21 EUR för vuxna, 12 EUR för barn). Vi spenderade utan problem fyra timmar i parken och hann med att se alla showerna (inklusive en lassoshow som vi inte tänkt oss) samt äta lunch (fastfood, njae – ingen vidare höjdare men helt okej för ändå rätt liten summa) och leka på lekplatserna som finns lämpligt utplacerade.

Jag vill dock höja ett litet finger för örnshowen, under vilken jag fick en ganska fin smäll av en kondor. Ni vet, världens största rovfågel med ett vingspann på över 2 meter (ja, det är den som syns på bilden). Det är vilda fåglar, man bör ha uppsikt över sina barn. Rejält. En pojke tyckte det var en bra idé att börja hoppa och peka varpå en (av de minsta tack och lov) örn blev distraherad i sin bana till skötaren och höll på att ge sig på pojken istället. Tack vare kvicktänkt mamma gick det bra den här gången, men reglerna om att sitta ner under hela showen bör eftersträvas. 

One Comment Add yours

  1. Åh, där var vi på “moonlight riding” på en av de bästa semestrar jag varit på, när jag var typ 12-13! Jag har så mycket roliga minnen från den semestern!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.