Derby: Coachade av Västerås Roller Derby

on

Idag är det trötta ögon som gnuggas, mest mina eftersom jag hade en lång dag på vägen igår och morgonen blev betydligt tidigare än jag hade tänkt mig. Men dagen var riktigt grym trots lite felkörning från min sida tidigt på morgonen, till slut kom vi fram till Gyllehallen där Borlänge Näsblod styrt upp ett bootcamp för freshies. Hysteriskt bra. Tränare var tre spelare från Västerås RollerDerby (som kan ha absolut snyggaste grafiska trycket av alla i derbyvärlden – älsk!) – Foxy Foe, YippieeCajjoo och Meanie Mischievous. Alla var ruskigt bra på att förklara, korrigera och få oss att utvecklas. Med var inte bara vi från Stockholm, utan självklart även Borlänges egna spelare, några från Hudiksvall och från Nerike Knockouts bland annat. Jag älskar bootcamps!

2014-04-12Jag är så sjukt nöjd, för även om jag tidigare klarat av att göra crossovers har jag inte förstått hur jag ska använda tekniken för att få ut fart från det inre benet (som är det som glider bakom) utan bara släppt där och därför har jag dels fått ont i benhinnorna och dels inte fått upp farten maximalt. Nu ska jag bara verkligen våga trycka ifrån ordentligt, jag märkte igår att jag lätt har tendens att lägga ner hjulen i marken när jag inte har kontroll på överkroppen (bålstyrka hej!) och lyckades räta upp det utan att drutta på rumpan. För är det något man inte vill göra så är det just att ramla bakåt. Tack vare knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd är vi ju skyddade framåt, men bak har vi ingenting. Dessutom fick jag till någon typ av teknik på transitions, lyckades dessutom få till transitions med stopp som går snabbare än att stanna med hjälp av mina plogstopp, för de vägrar sitta ordentligt (återigen bålstyrka så jag kan trycka ner på låren).

Det har efterfrågats inlägg på hur man spelar roller derby, jag håller på att knåpa ihop ett sånt – kommer snart! Nu ska jag se till att dra igång en storstädning här hemma och hålla tummarna tills jag blir blå på att vi inte åker på grannarnas kräksjuka eftersom våra barn lekte tillsammans mest hela dagen igår.

Jag.Orkar.Inte.Mer.Kräk. 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.