Tidig morgon till Berlin

Jag är så vansinnigt glad över att vi gick upp mitt i natten den där kalla fredagen och tog det första planet från Arlanda till Berlin, snurrade runt på Tegel som fyra yra höns och slutligen landade via buss, pendeltåg till Plus Hostel Berlin där vi dumpade väskor och åt en lagom upphetsande frukost. Strax innan lunch klev vi så innanför dörren på Quadrollerskateshop på Karl Marx Platz (diskussionen om varför allt kallas för platz när det i själva verket bara är en större gata kan vi ju prata om sen) och hamnade i derbyporrheaven. Typ.

quad

I Sverige finns ännu inte riktigt möjligheten att få tag i all bra utrustning (speciellt skates), att passa på nu när vi äntligen var i Berlin (igen eftersom det var stängt sist) kändes grymt. Vi fick full uppmärksamhet av ägarinnan (tillika en av världens bästa jammers) Master Blaster i över tre timmar medan vi provade allt både en och tre gånger innan vi slutligen hade bestämt oss för mer eller mindre perfekta alternativ.

Efter lite skönt häng på ett kebab hak några kvarter bort, en shoppingtur i en underbar liten turkisk butik senare trampade vi in i en överfull butik strax innan stängning för att plocka upp våra färdigmonterade skates. Lyckliga, fattiga och extremt trötta hamnade vi i varsin våningssäng innan vårt sällskap blev komplett när den sista i gänget anlände sent på kvällen.

3 Comments Add yours

 1. Jag blir så nyfiken – vad kostar ett par skates? Har liksom noll referensramar. 🙂

  Låter som en grym helg för övrigt!

  Like

  1. Ämma says:

   Det beror lite på nivå såklart, ett par nybörjarskates kan du få för runt ca 2000:- men sen kostar det desto mer. Jag kommer strax (inom de närmsta dagarna) skriva ett inlägg om mina nya skates och varför jag valde just dem.

   Like

 2. Linda says:

  Wow vilken helg ni haft!! Är så imponerad av din hängivenhet och lycka för denna träning/sport. Det är en helt ny värld för mig!
  Jag har skickat vidare fem frågor till dig som jag gärna vill läsa svaren på – “Fem för fem”

  Kram

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.