Resor: Sa Porxada – en fantastisk pärla på den Mallorkinska landsbygden

Det sägs att all semester har sin charm, men den här typen har nog ändå en extra portion av precis allt. Semesterhuset Sa Porxada har vi hyrt via Airbnb, en tjänst som fungerat fantastiskt (även om jag ogillar principen att alla pengar allokeras redan innan en bekräftelse från värden fåtts). Huset är i tipptopp form, vi har inte haft något alls att anmärka på bortsett från nattbelysning vid poolområdet och det är ju ändå den lilla detaljen. Innan vi anlände hade vår kille som sköter området varit här och handlat åt oss, helt utan extra kostnad för att vi skulle slippa ordna med alla såna detaljer när vi anlände sent på kvällen – så pass tacksamt!

Villan består av tre stora sovrum, ett massivt vardagsrum, kök, uterum på ca 50 kvm samt poolområde. Runtomkring finns även odlingar av tomater, körsbärstomater, paprika, lök, aubergine, vindruvor, lime, citron och annat smått och gott som vi kunnat plocka av till middagarna. För självklart finns här även ett utekök så vi har kunnat laga all mat under öppen himmel.

Barnens favoritdetalj är helt klart den fantastiska poolen, den är alldeles lagom med sina 8 meter och de kan simma obehindrat både fram och tillbaka, upp och ner till botten. Vad vi gillar mest är svårt att veta faktiskt, kanske är det läget mellan de charmiga småstäderna runt omkring som vi hängt runt en del i, där favoriten helt klart varit Colonia de Sant Jordi även om deras lunchrestauranger lämnat en del att önska. Ses Salines överraskade med mysiga tapasrestauranger, vi hoppas på ett återbesök imorgon kväll innan vi lämnar den här delen av ön.

Överskattat? Cala d’Or och Es Trenc än så länge men vad gör det?
20072015-IMG_8466 20072015-IMG_8468 20072015-IMG_8472 21072015-IMG_8474 21072015-IMG_8508 21072015-IMG_8510 21072015-IMG_8516 21072015-IMG_8518

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.