Resor: Om alla de katastrofer vi inte får höra talas om

on

För mig, som jobbar på ett företag med verksamhet i områden som Chennai blir det svårt att missa den förödelse och misär som det ihållande regnet den senaste månaden orsakat. Men i media är det tyst. Kanske dövas det i jämförelse med flyktingkatastrofen som pågår i Syrien. Men hur Prinsessan Madeleines urringning är nyheter i sammanhanget förstår jag inte riktigt.

Det har varit kraftigt regn i Chennai och närområdet i över en månad. Skolorna har varit stängda sedan redan i början, den senaste veckan har det minst sagt kulminerat och förra tisdagen stängde flygplatsen på grund av översvämning. Många har fått fly sina hem som ligger mer eller mindre under vatten. Människor har dött. Många. Alldeles för många har blivit av med sina hem. Sopor ligger överallt. Under december regnar det knappt 350 mm på hela månaden, vilket är vad som föll under en enda dag, det har alltså öst ner de senast 34 av 40 dagarna. Det går knappt att föreställa sig vad dessa naturkatastrofer ställer till med. 151204103904-india-chennai-flood-11-exlarge-169151204104749-india-chennai-flood-14-exlarge-169

Vi saknar fortfarande kontakt med ett antal från vårt kontor, anläggningen har tagit skada av vattenmassorna. Företaget löser det, de har försäkringar, men vi hoppas alla mår bra. Nu börjar vattnet sakta men säkert sjunka undan, elektriciteten kommer tillbaka på vissa platser och ett enormt arbete för att återskapa området och bostäder kommer påbörjas. Läskiga, hemska oväder rör sig överallt, Jag ska genast sluta klaga över vinden som vint hos oss sen i torsdags. 151204105327-india-chennai-flood-16-exlarge-169CNN rapporterar i alla fall kring läget. Här, evakuering från Chennai. 

6 Comments Add yours

 1. Ja, det är ganska märkligt hur vissa saker kan vara nyheter och andra inte.. Och med tanke på att naturkatastroferna verkar komma tätare och tätare och med mer förödande konsekvenser för varje gång så borde det vara hög prio att upplysa om. Lite läskigt hur mäktiga naturens krafter är..
  Kram

  Like

  1. Ämma says:

   Värre kommer det nog bli. Och det är bara dags att vänja sig… 😦

   Like

 2. Såhär är det nog oftast, men oftast vet man ju inte om det. Nog är det något fel med vår världsbild alltid…

  Like

  1. Ämma says:

   Verkligen. Tyvärr ligger fokus mer på kläder än på människor.

   Like

 3. Har också reagerat över det, för även på mitt jobb är det Chennai som är bas och de har det så fruktansvärt nu. Det har varit dagliga rapporter i ett par veckor.

  Like

  1. Ämma says:

   Ja usch, det började ju i slutet på oktober och inte över förrän nu. Läskigt hur stor världen är och vad som klassas som nyheter.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.