Khaolak Bhandari Resort & Spa – Recension

Sugen på att åka till Khao Lak men vill ha det litet gemytligare alternativet till de stora resorten utan att göra dig av med några av bekvämligheterna? Då är Khaolak Bhandari Resort & Spa ett av de bättre (för att inte säga bästa) alternativen i närområdet. Här nedan kommer vår recension av hotellet som boddes på under 7 nätter i april 2016.29042016-IMG_056429042016-IMG_0566 29042016-IMG_057229042016-IMG_0568  Glöm flådiga entréer och påkostade lobbys, här är en kort liten trappa utsmyckad med diverse blommor den enda försmaken du får på hotellet, helt byggt i thailändsk stil. Den lilla receptionen är långtifrån designinredd, den ger inget vidare intryck av hotellet i övrigt – speciellt inte om du kommer efter mörkrets inbrott. Men oroa er inte, så länge ni inte är ute efter lyx och flärd kommer det här passa er alldeles utmärkt.
Hotellet ligger bara en kort promenad från själva shoppinggatan, bara en kort promenad från havet över en liten väg, där en vakt hjälpsamt assisterar över. Se bara till att tvätta fötterna med kranen på andra sidan gatan innan ni återvänder från stranden, annars blir han sur.

Rummen är stora och rymliga, även badrummen ger utrymme med både dusch och badkar. Det finns två typer av boende, antingen i en chalet, som är del i länga i två våningar eller i en fristående bungalow. Vissa av rummen har mer eller mindre insyn beroende på vart i trädgården de är placerade. Båda alternativen är rymliga och prisvärda, men det är inte på något sätt ett exklusivt boende. Granne med Bhandari ligger Oriental Resort som är endast för vuxna. Har ni något högre budget och vill slippa barn skulle jag tro att det är ett alldeles utmärkt alternativ. Personalen är makalös med barn, en självständig 6-åring utan flytande engelska har de hjälpt under en vecka utan att stjälpa en enda gång – fantastiskt när man har kids som vill sköta sig själva och bara ber om hjälp i nödfall.

Självklart finns både restaurang och bar i närheten av poolen, här serveras enklare rätter – antingen i restaurangdelen eller vid solstolarna. Servicen är kanske inte klockren, men å andra sidan uppfattas de heller inte som tjatiga. Priserna är självklart aningen högre än ute på gatan eftersom det ju är ett hotell, men bortsett från shakes som onödigt dyra tycker jag ändå nivån är rimlig.

På kvällen är det istället Siam Restaurant som gäller, den ligger närmast gatan och har servering alla kvällar. Här finns även en stor barbecue på torsdagar som verkade omåttligt populär bland de äldre gästerna på hotellet. Frukosten serveras i det stora huset som blickar över poolen, här finns det mesta att välja på, både bröd, söta efterrätter och omelett. Kockarna är såklart inte bäst på engelska, men de gör sitt bästa och lyckas få fram riktigt bra varianter.
29042016-IMG_0537 29042016-IMG_0546 29042016-IMG_0549 I april, när högsäsongen lagt sig låg priset här på en chalet på 290:-/natt inklusive frukost. Bra pris för väldigt bra kvalitet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.