Dag 14 Butterfly Park och Bird Park

Idag föll valet på Butterfly Park och Bird Park, vi gjorde en chansning eftersom vädret absolut inte visade sig från sin bästa sida under gårdagen, förmiddagen idag var inte heller helt ljus.

Fjärilsparken var vårt första stopp, det är en stor inhägnad som ligger i ett grönområde nästintill mitt i Kuala Lumpur. Här kan man titta på fjärilar till förbannelse, men det var så otroligt hett att vi tittade snabbt och inte noga.

Förutom en massa otroligt fina fjärilar bjöds det på ett riktigt fint landskap som de hade byggt upp med dammar och vattenfall inom det lilla området.

Fiskdamm

Det fanns intressanta växter

Och så fanns det sköldpaddor.

Jag råkade fastna hos den här fjärilen med en lite trasig vinge, överallt låg det “tappade” vingar på löv, marken. Jag undrar varför vingarna trillat av. Och jag hoppas att fjärilarna inte dött?

Ser ni att vingen är trubbig?

Utanför själva området där fjärilarna flög fritt fanns det även informationsrum där man kunde titta på småkryp och stora kryp i burar och på arttavlor. Jag blundade mest ska jag erkänna.

Fågelparken, som stoltserar med att det är världens största öppna inhägnad i världen, ligger alldeles i närheten. Vi inledde det hela med att bryta för lunch på restaurangen som finns i anslutning till parken. Hornbill Restaurant visade sig leva upp till sitt namn direkt. Fågeln i sig hängde på deras terrass, där vi tack och lov lät bli att sitta. Den skrämde livet ur en liten engelsk pojke när den stack fram näbben och tog hans mat. Man tjafsar liksom inte med en så stor fågel hursomhelst.

En näshornsfågel som de tydligen heter på Svenska

Vår Nasi Goreng var över förväntan, jag blev riktigt sur över att jag hann bli mätt innan maten riktigt var slut. Dags att öva upp magsäcken alltså.

Bird Parken är stor på riktigt, det finns en hel del att se. Man skulle lätt kunna vandra runt där i många timmar, ändå inte ha sett hälften av fåglarna. Men en solig dag i Kuala Lumpur när temperaturen bara stiger vartefter timmarna går håller man sig så kort man kan. Iaf när man har en 5 månaders bebis i vagnen.

På väg in i parken

Påfåglar är uppenbarligen det största dragplåstret i parken, dessutom de som det verkar finnas allra flest av. Vi hade turen att möta en uppfluffad påfågel det första vi gjorde när vi steg in i parken.

Överallt i träden kunde man se hur de hade satt ut papaja i träden som var till för fåglarna att äta av, men trots det var det bara den här lilla birdien som faktiskt verkade sugen. Kanske inte mat för alla?

Det blir lite tjatigt att berätta om alla arter, så jag bjuder helt enkelt på lite bilder istället.

Neckless George
Changeable Hawk Eagle
Örn
Ibis
Scarlet Ibis

Gott om vackra fåglar fanns det iaf, om man verkligen ville och hade lust att punga ut med RM 8 så kunde man få ta en bild på sig själv med bland annat dessa sötnosar. Vi lät bli att lägga de pengarna på att bli nerskitna, tog kort på fåglarna utan oss med i bilden. Det fick man tydligen också göra.

Så fanns det ju såklart apor. Jag vet inte riktigt vad de har för syfte i en fågelinhägnad, men de var där oavsett. Såg till att hålla sig nära papperskorgar som de kunde rota igenom och kasta skräpet omkring sig. Sötnosar.

Sällan har jag sett en bebis vara så glad över att få åka bil igen. Fast jag tror det var AC:n hon tackade för.

One Comment Add yours

 1. harligavardag says:

  Wow vilka fina bilder på dessa otroligt häftiga fjärilar och fåglar!
  Jag önskar er en härlig semester på Langkawi och hoppas att du kanske kan skriva nåt inlägg under era två veckor där!

  Ha det gott!
  Linda

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.