Dag 30

Tack vare våra planer för dagen fick vi hyra in en barnvakt och helt enkelt ta oss in till stan på egen hand.

Onsdagar visar nämligen Cosmo’s World Theatre Avatar på IMAX-skärm för endast RM 7 (15:-). Det är visserligen inte 3D, men med en skärm som är 5 våningar hög spelar det ju inte så stor roll egentligen. Vi hade bara missat några få saker. Dels är ju textningen på malaysiska och kinesiska, vilket innebär att det inte kommer någon översättning av na’vi-språket, dels var kvalitén kanske inte lika bra som vi hade tänkt, men vad sjutsiken. Filmen var helt klart duglig (säger jag som hatade Sagan om Ringen-filmerna) och vi var sammanlagt 10 personer inne i en salong som rymmer 500. Fett nice alltså!

Den här biografen ligger i Malaysias största köpcentrum, Berjaya Times Square, som dessutom har ett helt nöjesfält inbyggt i strukturen.

Cosmo's Space Odyssey

Självklart var vi ju tvungna att åka. Vad vore vi annars för tråkmånsar En gång räckte inte heller, utan vi åkte gång efter gång. Slutligen tröttnade vi, tog en taxi och avlastade stackars G som tagit hand om en lagom grinig liten A hela dagen.

Det går inte ens att beskriva hur högt upp över marken den faktiskt går. Man ska ha i åtanke att den börjar på våning 5 och sträcker sig upp till våning 10. Men däremellan (5-0) är det ett helt öppet stup. Skulle ni våga åka?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.