Jämtland Del 1

on

För en 10-månaders nyfiken liten tjej har det varit en kanonvecka (inte så att föräldrarna heller klagar direkt) med toppenhumör och aktivering från morgon till kväll. Vi har ju lyckligtvis inte varit ensamma, utan har haft med oss två gratisbarnvakter som mer än gärna tagit på sig lite ansvar för en sprallig jänta.

Lilla A har faktiskt aldrig tidigare utsatts för fenomenet trappor. Vi har inga trappor hemma. Morföräldrarna har inga i Nora och farmor har inga i St Annas. Jag önskar jag kunde beskriva fascinationen för den knarrande ljusblå trätrappan som uppstod vid första anblick. Trots att ingen träning fanns i bagaget tog hon sig direkt uppför hela trappan med oss i bakhasorna.

Upp, upp, upp med farbror J i släptåg

Vi hade kommit fram till huset vid lunchtid, det första uppdraget hamnade på J att fixa lunch. Hungerkänslorna i magen var inte att leka med efter en liten frukost och en lång körning. Medan killarna packade ihop sig för första fisketuren gick jag, A och C och vilade middag. Sällan sover man så skönt som när man varit vaken större delen av natten.

Är man uppe i naturen så är man, därför gav vi oss ner till vattnet för att titta hur det egentligen gick med fiskeriet.

Vi körde bärselen på ryggen. Skonsamt för mig, men A gillar det bättre när det är E som bär. Varför?
Bäst att känna på naturen ordentligt.

Vi (läs; jag) hade förväntat mig vinterväder och höll på att börja gråta när vi insåg vid rastplatsen i Sillje att vi hade glömt både hennes jacka och hennes mössa på köksbordet hemma. När vi för två år sen befann oss på samma plats i världen gick temperaturen nämligen aldrig över 7 grader. Den här gången gick den egentligen knappt under 15, vilket vi njöt något otroligt av.

Det är ju nämligen så att mängden aktiviteter för just en sprallig liten tjej är ju rätt avgränsade inomhus och bara det faktum att man kan vara ute och leka gör hur mycket som helst. Så ute och lekt har vi varit vid varje givet tillfälle.

Iskallt vatten ur kranen direkt från brunnen, men lite solsken senare var det problemet löst.

De första dagarna bara flöt förbi. Vi grillade, åkte på utflykt till Stora Blåsjöfjällets ICA och handlade upp en smärre förmögenhet samt lekte järnet hemma i huset.

Uppladdning inför Fotbolls-VM

Dag 3-5 blev vädret helt plötsligt väldigt mycket bättre. Väldigt mycket. Resten av Sverige (iaf Stockholm enligt rapporterna) hade det betydligt sämre. Vi njöt rejält. Det lektes, slappades, grillades lite mer och så fiskades det.

Det är trångt i baljan, men plats får hon!
Många ombyten gäller när det är plasksäsong!
Det var alltså vi och skogen. På riktigt.
Mysigt att vakna i vagnen efter en powernap

Det finns många fördelar med varmt väder. En är att man kan börja klä av sig kläder, tro mig att det är det första man gör när vinden står stilla mot husväggen. En annan sak är att man blir glad. Eller ja, jag blir väldigt glad av varmt väder. Jag blir faktiskt nästintill euforisk – så mycket älskar jag solen.

Alltså blir jag ledsen när den försvinner. Och bor man i Sverige händer det (tyvärr) rätt ofta. Till och med på sommaren. Eller speciellt då om man tänker på att vintern knappt ger en dagsljus. Då är man ju smartast i världen som bara åker över till Norge istället – de har väl mycket bättre väderstatistik. 6 kilometer bort. Nu ligger iofs Nordli 3 mil innanför gränsen, men iaf. Dyr glass finns det definitivt – 34 NOK för en strut från DimplomIs är inte att leka med.

Några solstrålar snodde vi, men bakom hörnet väntade regnet.

Lilla A som den senaste veckan har haft väldigt ont i munnen igen fick faktiskt en helt egen glass av farbror J. En väldigt poppis överraskning som dessutom hjälpte till att lindra hennes stackars onda tandkött.

Smaskens sa jag!

4 Comments Add yours

 1. Madde says:

  Åh hon e bara för go, älskar dina bilder!
  Glassen såg väääääldigt mumsig ut!
  Kul att hon gillade trappen….hehe=)
  Men fy för fisken dom luktar inte direkt gott heller!
  Ni verkar haft det helt underbart iaf!
  Kram

  Like

 2. Camilla says:

  Ja det där med trappa blev jag förvånad över också, K stegade upp, fot för fot (jag höll henne givetvis i händerna) hela vägen upp 🙂 Och ja, den där glassen såg ut att smaka förträffligt! Ni ser ut att ha haft det gött 🙂

  Like

 3. är lite småsotis på eran semester… Jag för min del älskar naturen och skogen 😛
  Kul för lilla A att få rullta omkring ordentligt!
  Hur går det med hennes spatserande förresten?

  Like

  1. Alfva says:

   Jag tycker iofs om tanken på natur och skog – men själva utförandet ligger mig inte riktigt lika varmt om hjärtat.. 😉

   Nja. Hon tog ju sina första steg för över en månad sen, men sen har intresset bara stendött. Hon är helt enkelt inte intresserad längre. En vacker dag börjar nog hon också att knata får vi hoppas! 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.