Packlista inför Barcelona

on

Det börjar bli dags att starta upp förberedelserna innan vår resa till Barcelona, för att slippa vara ute i sista sekund tänkte jag faktiskt börja packa en del saker redan imorgon och införskaffa det som behövs. Min hjärna skulle ju kunna intala vem som helst att det är första gången vi ska ut och resa med A, speciellt eftersom jag knappt kommer på något att packa. Hon får kanske bara tandborste, tandkräm och pass med sig i slutändan?

 • Svala, svalkande kläder till Lilla A (gärna luftiga klänningar, tunna linnen och mjuka shorts)
 • Solkräm (Apotekets nya med partikelskydd SPF 30)
 • Solhattar, kepsar och gummkepa
 • UV-dräkter
 • Välling 2 förp (+ 2 flaskor och matsked)
 • Gröt 1 förp. (+skål och sked)
 • Blöjor ca 20 st.
 • Resevagn
 • Solskydd till vagnen (snor det jag har till Teutonian och sätter på Chiccon)
 • Leksaker till planet (några nya billiga att ta med)
 • Reseapotek till A (alvedon, termometer, vätskeersättning och näsdroppar)
 • Filt
 • Eventuellt bärselen till Arlanda eftersom man inte får ta med vagnen in till gaten.

Vi kommer att släpa med oss välling  och gröt ner. Maten i övrigt är jag inte orolig för, A äter det som bjuds (och i Barcelona är jag rätt övertygad om att vi kan hitta något som hon kan äta) och supermarkets säljer barnmatsburkar som man sen kan komplettera med pasta/ris/potatis. Innan värmen kom till Sverige hade jag lite dragit mina slutsatser att Lilla A bara skulle leva på välling (och annat flytande) när vi kom ner eftersom det var så hon betedde sig i Malaysia. Då ratade hon i stort sett alla maträtter vi försökte med att ge henne och ville bara ha flaskan. Hon åt mycket och ofta. Det gör hon nu också i värmen, fast på ett helt annat sätt.

I övrigt vet jag inte om det är så mycket mer. Leksaker (förutom till flyget) hittar man gärna på plats, allt annat brukar lösa sig. Det är ju ändå Barcelona och inte en stad i tredje världen vi ska till. Poolen, havet, shopping och en del sightseeing lär hålla oss upptagna så det räcker och blir över!

Min enda fundering är om vi borde skaffa oss ett par hörlurar till A för att hon ska kunna sova på kvällarna i vagnen. Är det någon som har erfarenhet av såna? Behöver man vänja barnet vid lurarna i förväg – och hur fungerar det för dem att sova med dem på?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.