Jämtland del 2

on

Jag vill bjuda på en del ytterligare bilder från vår resa till Jämtland. Bilder som E har tagit och därmed inte blivit “färdiga” förrän nu.

Hela vår semester gick ut på några enkla saker. Lugn och ro, fiske samt naturen.

Att börja morgonen med en rejäl frukost är inte fel. Det på bilden ska vara en omelett, men vi pratar mer äggröra som stannat snarare än omelett. God som sjutsiken var den iaf!
Detta är vår förankring till fiskevärlden när vi befinner oss i Jämtland. Det finns en motor till, men jag och C kör strategin att ro istället. Det är bra, då behöver man inte komma ut på alldeles för djupt vatten där sjöodjuren bor. Jag lovar att de finns!
När vattnet är så pass lågt som det var nu får man akta sig för att slå upp skrovet med alla stenar. Ovan skeppare som jag är hade vi en del incidenter. Slutet gott - allting gott! 😉
Det här är alltså Es fisk. Varken jag eller C fick ju någon, knappt J heller. Men den här kommer de att leva länge på. Jag riktigt ser historierna om öringen på 1 kg om 10 år.
Mellan Gäddede och Bågede ligger Hällingsåfallet.
Fallet i sig är rätt maffigt, det syns alltid regnbågar vid foten (faktiskt 2 stycken denna dagen). Det som inte syns på bilden är att det fortfarande hängde en del is kvar i tappar.

En semester behöver inte vara så mycket mer har jag lärt mig. Lugn, ro och trevligt sällskap löser det mesta. Kanske är det föräldern i mig som känner rastlösheten som lägger sig till ro, eller så beror det bara på att vi just denna sommar hade turen att få underbart fint väder när vi var däruppe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.