Koh Chang, Koh Samui eller Krabi?

on

Det finns tydligen många resmål i Thailand. Nu ska man bara lista ut exakt vart man vill åka också…

Ett som är säkert är att vi inte kommer återvända till Phuket. Vi såg Kata Beach när vi var där, vi gjorde en snabb visit till Patong och vände lika fort. Inget fel på Kata eller Karon, men det var lite för stort ansåg vi och inte speciellt charmigt. Vill jag åka charter tar jag en sån resa, eller åker till Medelhavet.

Jag vill ha en ö (eller stad), inte för liten och inte för stor. Det ska finnas ett par vettiga restuaranger att välja mellan, en strandremsa i närheten där man kan slå sig ner en stund gärna utan att behöva trängas alltför mycket. Ett hotell med en liten pool, fräsch frukost och AC på rummet.

Så ni som varit på just en sån plats – vart är det vi vill åka?

(Vi är och har varit lite inne på Koh Chang, men restiden från Bangkok med bil är lite för lång för A, enda flygalternativet är propellerplan till Trat (som jag är väldigt misstänksam till). Skulle vilja ha några fler alternativ att jämföra mellan….)

10 Comments Add yours

 1. Lisa says:

  Koh Lanta är ju verkligen super med barn. På nåt sätt Thailand light – men ändå med riktig thaikänsla. En bra kompromiss.
  Dock gäller ju då båt i ett par timmar från Krabi.

  Koh Samui gillade jag inte när jag var där, men det var grymt länge sen och då på Chaweng – det finns ju fler stränder på den ön.

  Vet inte om du läser Bambis blogg, men hon skriver mycket om de ställen de är på nu under sin 2månadersresa. http://www.alltforforaldrar.se/bambi/
  Svarar säkert på någon fråga också om du frågar direkt.

  Like

  1. Alfva says:

   Är inte Koh Lanta väldigt “svenskt”? Jag gillar inte riktigt att åka på semester och kunna prata med svenska med alla (turister fine, men inte försäljare helst). Ska kolla upp det genast iaf! 🙂

   Läser Bambi, men än så länge har hon inte riktigt lyckats locka mig (mer än vanligt alltså) med något av sina resmål!

   Like

   1. stellabystardust says:

    jo absolut, det är jättemycket svenskar. Men får man säga “bra” svenskar..? 🙂
    Alltså inte så mycket charterkänsla, eller drygt på något sätt. Upplevde inga “svenska köttbullar” eller “billigare än Ullared”-skyltar, liksom.

    Och visst finns det väldigt mycket mer Thailand på andra ställen, men fördelarna (framför allt då med barn) uppväger. Som massa restauranger på stranden, väldigt lite solstolar på stranden, brett och långgrunt (pratar klong dao då) och packad sand så barnvänligt i allt från att dra vagnen om kvällarna till att leka i sanden.
    Många olika stränder också om man tröttnar och vill ta sig till lugnare stränder – vi hyrde bil t.ex.

    Sen är det ändå trevligt att kunna åka in till Saladan för lite marknad och andra restauranger också

    Men det beror ju så mkt på vad ni är ute efter. Bra Thailand, grym och enkel semester men Thailand light – då är Koh Lanta perfekt.

    Like

 2. Liw says:

  Du är SÅ välkommen över på fika 😉

  Hoppas kvällen blir fin!

  Like

 3. MammaMorran says:

  Haha, vilket extremt lyxigt problem 😀
  Jag tycker alla ställen verkar helt okej, varmt, sol, shopping och mys!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  MammaMorran- funderar på livet och Barn med ADHD/Autism
  http://mammamorran.se

  Like

 4. Malin says:

  Hello!
  Har endast varit på Koh Samui av de öar du räknade upp, var även på Koh Phangan och Koh Tao och av dessa tre öar var KOh Tao absolut bäst, det är en ö som riktar sig mkt åt dykare men om man vill ha rent vatten, inga h*r*r och massa säljare utan bara lugn och ro så är det är utmärkt val. Det är nog långtråkigt att vara där i flera veckor men absolut värt ett par dagar om ni åker till Koh samui, tar ca 2 h med båt fr Samui till Tao. Underbart med semester 🙂 Vi kommer nog bara vara hemma, kollade lite på att åka till Thailand nästa vinter men det går ju gastronomiska summor när man är så många…. Hoppas ni får det trevligt 🙂

  Like

  1. Alfva says:

   Koh Tao vore ju trevligt, men eftersom det inte är en dyksemester (och vi är dykare) försöker vi faktiskt hålla oss ifrån frestelsen. Blir ändå inte samma sak när vi inte kan dyka tillsammans, utan en måste hela tiden hålla koll på A.. 🙂

   Ja, ni är ju en stooor familj så det är klart att det kostar en del. Vi passar ju på medan det fortfarande bara är jag och E som betalar något, Lilla A hänger ju bara på!

   Like

 5. Camilla says:

  Vi åker till koh Lanta i mars, vekar finemang =) Inte så mycket shopping men heller inga jobbiga strandförsäljare och dyligt (förbjudet där), Sol och bad helt enkelt… och lite elefanttrekking!

  Like

  1. Alfva says:

   Ha, det visste jag faktiskt inte. Koh Lanta kanske är något för oss iaf då! Och ja, det enda jag egentligen vill ha är lite sol, bad och semester! Så det spelar faktiskt inte någon direkt roll vart vi hamnar så länge det finns en strand, en pool och lite god mat! 🙂

   Like

 6. Marina says:

  Hej
  Ja, Thailand har jag aldrig varit.
  Dit vill jag åka någon gång i livet.

  Vänliga hälsningar från en ny besökare

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.