Khao Lak Dag 1-7

En hel vecka har sprungit förbi, vi har gjort absolut ingenting förutom att ligga vid poolen i skuggan eller hänga vid strandkanten och grävt sandkakor hela dagarna. Notera gärna exakt hur lockigt det bångstyriga håret är här nere. Helt galet (och sött!)!

Eller jo, vi har ju såklart ätit (alldeles för mycket i vårt fall och för lite i As), druckit (samma scenario) och sovit (nej, inte i As fördel där heller). Trots det är vi på gott humör allesammans och den förkylning som bröt ut för A efter första natten med feber och rinnande näsa börjar nu att dra vidare mot sydligare breddgrader.

Jag vet inte riktigt vad jag hade trott om Khao Lak egentligen, men jag hade nog föreställt mig att det var lite mer av ett strandliv än vad det egentligen är här. Som det är nu, i mitten på april är både stränderna och vattnet nästintill öde. Vilket såklart är underbart på sitt sätt, men trist när tidvattnet ligger så högt att det sällan finns någon strand att prata om (iaf där vi bor).

Lilla A skulle gärna bo på stranden med sin hink och spade, men skuggan ligger bara där på morgonen och då är vattnet så högt (och vågorna vilda) att det sällan är rätt läge att kunna sitta där tyvärr. Trots det så har vi verkligen trivts här, även om vi tröttnat lite på både restaurangutbud och affärerna (stånden) som finns. En del har även slagit igen eftersom det är slutet på säsongen, men vi har hittat några restauranger som definitivt är värda rekommendationer.

Så länge vi inte äter på hotellet har vi inte haft några problem att hålla oss under 100-lappen för en middag för oss allesammans hittills, kanske är det tur att vi kunnat hålla igen lite här – för på Kata Beach lär pengarna rulla.

Lilla A är kräsen vad gäller mat, fortfarande efter 8 dagar här äter hon inget annat än stekt ris. Riktigt varför hon inte vill ha något annat vet vi inte, men hon är väldigt kräsen med det mesta här nere just nu. Mangojuice att dricka och stekt ris att äta. Med andra ord får vi kämpa för att trycka i henne annat just nu, saker som vi kanske inte hade velat – men vad gör man inte?! Det viktiga är att hon äter, inte vad hon äter. Så skulle hon vilja äta pommes i två veckor skulle det vara okej, så länge hon åt (men hon gillar inte ens pommes, så det är ju såklart inget alternativ tyvärr).

Tyvärr har också många thailändare bränt sina broar hos Lilla A genom att vara alldeles för närgångna och gå-påiga från första början. Inte så att hon är rädd för dem, eller blir ledsen på något sätt – men hon tycker att de är jobbiga och säger bestämt nej om de kommer för nära. Vissa går dock ändå alldeles utmärkt att gå iväg med, så länge det är på hennes villkor.

Nu har jag nätet uppe och snurrar (ibland) och mer bilder utlovas inom kort, men tyvärr verkar inte bloglovin’ gilla

5 Comments Add yours

 1. Liw says:

  Vad kul att läsa och vilka fina bilder! jätte fina verkligen 🙂

  Jobbigt att hon är kräsen med maten men som du skriver, det viktiga är att hon äter inte vad.

  stor kram!

  Like

 2. Sara says:

  Vilka otroligt fina klänningar lilla A har och alldeles fantastiska bilder ni har tagit. Synd att inte kunna sitta på stranden och leka, det brukar ju vara populärt, men hon hittar säkert något annat och roa sig med 🙂

  Like

 3. Så härligt det är att komma in och läsa här. Jag drömmer mig bort varenda gång =)

  Ja, i Bangkok lär Ni fynda Converse. Sjukt billiga där =)

  Like

 4. Maria says:

  Härliga Bilder!!
  När vi var i Thailand åt Saga bara Oliver & tomater första veckan, andra veckan var hon vrål hungrig och då gick hon äntligen med att äta nudlar:-)
  Ha en fortsatt trevlig semester & Glad Påsk på Er:-)

  Kram

  Like

 5. Marina says:

  Hej

  Vilka underbara fina vackra foton.

  Gillar samtliga så klart.

  Det fotot med den höga vågen som kort nummer 2 uppefrån.
  Där lyckades ni knäppa av i rätt ögonblick med avtryckaren på kameran.
  Härligt och lyckat foto.

  Vänliga hälsningar från en ny besökare

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.