Kreta: Strandlivet

on

Som jag redan beskrivit var vi inte överförtjusta i stranden, den nedanför oss var knappast barnvänlig och med de vågor som gick rätt så ofta var det knappt att man vågade sig ut själv på hala klippblock.

Istället hittade vi platser en 10-15 minuters promenad längre bort längs huvudgatan där sandbotten var ren, där det inte heller var för mycket folk. Inte för att det var något problem någonstans egentligen. Mer att vi hade lite extra utrymme kring stolarna.

Vi badade en del, men inte så mycket som jag hoppats på. Vattnet var för kallt både för mig och A. Huttrandes skyndade vi oss upp efter några få minuter, sen fick värmen komma i handduken. Borde inte havet vara varmt i augusti?!

Det bästa Lilla A visste var när vågorna gick höga och hon själv fick hoppa i dem med sina puffar på. Ibland blev hon lite osäker och ville sitta på armen och hoppa istället, ibland fick vi helt enkelt lyfta upp henne över våra huvuden när vågorna bröt långt ut. Tack och lov var det inga som helst underströmmar som drog ut en, så det var riktigt skoj (för hela stranden) att leka i vågorna. Först vår hemresedag gick vågorna så pass höga att det var röd flagg på stranden, i de bryningarna hade jag aldrig tagit mig ut.

Vi införskaffade en luftmadrass att leka med, men i efterhand förstår jag inte hur jag orkade släpa den 15 minuter dit och 15 minuter hem varje dag, för så stor användning fick vi ju inte av den. A tyckte dock att den var rolig att klättra upp på och sen “ramla” av. När hon inte frös det vill säga… 😉

Vi grävde en del i sanden också, byggde sandslott och hämtade vatten i havet. Här fick jag mina pauser att läsa min bok i godan ro, när den lilla sen efter lunch drog till med sina 2,5 timmars vilor i vagnen passade jag och E på att njuta (de dagar det fläktade nog det vill säga, annars gick vi mot hotellet istället). Mitt största störningsmoment i läsandet var den eviga strömmen av försäljare och massörer som passerade var 5:e minut och krävde uppmärksamhet vareviga gång. Även om det var samma person som gått förbi redan 10 gånger tidigare under dagen…

8 Comments Add yours

 1. Martina says:

  Härligt det låter, trots badtemp, strandproblem och försäljare.
  Jag försöker alltid låtsas som om jag är döv när de kommer i närheten under utlandsresor och reser mig hellre och går en bit bort för att köpa ev dricka och så just för att de inte ska lära sig att det går att sälja till mig haha
  Sticker de något under näsan på mig viftar jag och bryr mig inte ett spår om de tappar frukten eeller vad det är i sanden (hmm ja lite hård och besynnerlig är jag allt 😉

  sv. Operationen gick bra så långt. Nu får jag ju vänta någon vecka på definitivt svar från patologen så att hela tumören verkligen var benign. Och så hoppas att mina tarmproblem verkligen berodde på denna “apelsin” som de plockade ut så jag känner mig bättre i magen sen 🙂

  Like

 2. Lilla H says:

  Har läst lite om er kretaresa nu. Ni verkar ha haft det som vi. fast ni var där två veckor va? Vi var bara en. Sirios där vi bodde hade ju två barnpooler, en som var 60cm djup och en som bara var typ 20cm eller nåt. det var positivt.

  Like

 3. Josefin says:

  Hej! Har en fråga om nåt helt annat… Såg kort från Sixtens kalas och såg att er tjej hade en såå söt klänning, vit/lila rutig, och undrar bara om jag kan få veta var du har köpt den? 🙂

  Like

  1. Alfva says:

   Hej,

   Jag tror den är från vårsäsongens kollektion hos Polarn o Pyret, men jag köpte den på rean nu i somras. Tror det fanns en variant även i grönt. Jättesnygga, praktiska och tåliga! Älskar dem! 🙂

   Like

 4. Men så MYSIGT ni haft det! Gillade bilden längst upp på guldlockarna 🙂
  Kram

  Like

 5. Maria says:

  Härliga Bilder!
  När vi var på Kreta för några år sedan var det också skit kallt i havet. Gick inte ens att bada fötterna innan man var helt nerkyld.

  Like

 6. Jannie says:

  Fantastiska bilder!Den sista framför allt,är ju bara sååå söt!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.