Excess – det nya bokformatet!

on

För en månad sen damp det ner ett litet paket i min brevlåda, nämligen boken En Dag av David Nicholls som nu även går på bio. Fina Frun gav några möjligheten att testa det nya bokformatet Excess och jag hade tur att bli en av dem.

Det finns en nackdel, det är att formatet är någorlunda högt lagt prisvärt. I dagsläget får du ge närmare två pocketböcker för priset av en liten excess (eller fyrdubbelt om du liksom jag beställer pocket via nätet). I övrigt har jag bara positivt att säga.

För alla resande människor (och de som liksom jag älskar att bada skumbad) är det här genialiskt. Boken tar ingen plats, den får plats i bakfickan om man skulle vilja, den väger knappast någonting och ändå uppfyller den alla mina kriterier på storlekstext och bläddringsförmåga. Just det kan du nämligen utan problem göra, bläddra med en hand! Förresten passar den dessutom riktigt bra för alla oss tjejer som helst vill hålla våra handväskor minimala, eller som på grund av alldeles för många barnaccessoarer har utrymmesbrist i skötväskan.

Storleksmässigt är boken knappt större än min iphone, mäter 8×12 cm. Olyckligtvis dog min kamera när jag försökte fota, eftersom jag då får lita på telefonen kan jag inte göra jämförelse. Men ni får tro på mitt ord – den är liten.

Själva boken och dess innehåll är definitivt värt att läsa. En kärlekshistoria som löper över 20 år och är precis så tragisk, lättsam och roande som en bra bok ska vara. För när Em och Dex träffas genom ett onenightstand på college är det ingen av dem som tror att de ens kommer hålla kontakten när Dex ger sig ut i vida världen. Ändå fortsätter breven att gå som en löpeld mellan dem och kontakten växer sig starkare. Om livets hårda läxor, om kärleken och om misstagen. Helt klart en bok för mig, även om jag kanske hade behövt varit aningen mindre hormonell när jag läste den.

Dessutom känns det ju som att man läser mer när det har ett litet format, för dessa 684 sidor klassar sig nog därmed som en av de längre böckerna i min samling.

15 Comments Add yours

  1. Jessica says:

    Åh, vilken smart idé! Jag erbjuder en peng för att få testa, om du läst klart den och inte vill ha den som dammsamlare? =)

    Like

  2. Låter coolt, men dyrt för att bli en hit kanske?! Jag älskar boken och läste den för ganska länge sedan men tänker på Dex och Em minst varje vecka!

    Like

  3. Johanna says:

    Jag måste se filmen, för boken tyckte jag var sådär.. halv seg ibland och kanon bra ibland, haha–

    ja det var lite så det kändes…. fick intryck att vissa tyckte de var lite mer än andra, lite trist… men men, jag hade kul… dock lite för mkt fokus på barn, tyvärr…. :/

    Like

  4. Fina Frun says:

    Vad fint 🙂 Jag lägger en länk till dig i ett kommande inlägg, så fler kan läsa din recension!

    Like

  5. Fina Frun says:

    Vad fint 🙂 Jag lägger en länk till dig i ett kommande inlägg, så fler kan läsa din recension!

    Like

  6. SV:
    Tack! ja julgrejer ska man banne mig köpa på rea! Vi gjorde det en del förra året, men ångrar ändå att vi inte köpte mer…. Och för att inte tala om lucialinnen och sånt som efter jul kostar ett par tior men så här före är rena rånet!

    Like

  7. Martina says:

    Den boken har jag hört både bra och dåligt om så jag är lite ambivalent om jag ska köpa den (inte i det formatet) eller inte…
    Jag fick veta idag att det är en av böckerna i listan på 3 böcker som man kan välja att läsa till nästa bokklubbsträff i januari…så kanske hinner jag läsa den.

    Like

  8. Sv igen: och ja, han är riktigt bra 🙂

    Like

  9. Sv igen: och ja, han är riktigt bra 🙂

    Like

  10. tess says:

    Låter smart! 🙂

    Like

  11. Tufft !! Sånna där böcker har jag faktiskt aldrig sett innan, men det är ju väldigt smart när man är ute och vill spara plats i väskan osv..
    Ha en riktigt bra dag ! Här har stormen dragit förbi så vi får väl se om det blir jobb så småningom 🙂 Kram

    Like

  12. Jessica says:

    Sv: Vad snällt av dig! Skickar iväg ett mail nu på en gång med mina adressuppgifter =) Vad spännande!

    Like

  13. Jessica says:

    Sv: Vad snällt av dig! Skickar iväg ett mail nu på en gång med mina adressuppgifter =) Vad spännande!

    Like

  14. Ullrika says:

    Jag har aldrig hört talas om den här typen av böcker men jisses va smart! Ska jag apselut kolla upp, tack för tips! Fast nog känns det som att det är ett format som passar sig bäst för noveller 🙂

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.