Summering av reseåret 2011.

Det är med en viss styng av framtida saknad i bröstet som jag skriver det här, för 2012 kommer inte bjuda på alltför stora utsvävningar. Vi har nämligen beslutat oss för att spara ihop och någon gång framöver (innan Lilla A börjar förskoleklass) kunna göra en långresa någonstans i världen och därmed behöver vi snåla in på antalet föräldradagar vi tar ut när väl Lilla Liten kommer till världen. 

Men 2011 har varit ett underbart reseår för oss!

HÄR kan du se sammanställningen för 2010.

Årets första resa började med snöstorm, det var med nöd och näppe jag lyckades hålla vår stadiga bil på vägen de sista drygt 20 milen upp till Idre Fjäll i februari. Liftarna var öppna, snön låg vit på marken och åken var otroliga. Vi hängde i badhuset med den lilla, åkte pulka och susade nerför backarna på snowboard och skidor. Tog pauser på uteserveringen och mös i stugan.

I april landade vi i Thailand, där vi genast begav oss till Khao Lak. Vi badade, njöt av värme och sol samt åt god mat. Blev lite skitnödiga av de dånande vågorna som slog in nattetid och insåg att bananpannkakor inte var för min mage. Njöt av lugnet och blev påminda om varför vi uppskattar möjligheten att kunna resa med Fröken A. Åkte vidare till Phuket och Kata Beach där vi undrade vart vi hade hamnat. Några dagar senare tog vi oss mot Bangkok och levde storstadsliv innan vi återvände till Sverige.

Så kom sommaren och vi åkte upp många långa mil till Gäddede, väjde för rävar och fick se en sällsynt fjällripa. Snittade en dieselförbrukning på 0,47 liter/mil och åt riktigt goda fiskar som karlarna fångat. Gjorde utflykter runt och omkring, gömde oss från regnet och njöt av några få solstrålar. Vi gravida sov ikapp och åt alldeles för mycket. Njöt av naturen och jag oroade mig för att stöta på en björn eller älg.

Vår sista strapats för året gick till Kreta. En ren semester för själen, där vi mest hängde på stranden under parasollet och njöt av lugnet. Lekte i höga vågor, sov middag och åt mestadels god mat. A fick en chans att leka av sig på alla lekplatser, vi vuxna njöt av lugnet och av att vara lediga. Med taxistrejk i landet var det inte fråga om att ta sig runt och utforska ön, men vi kanske återkommer till annat resmål i framtiden.

Missa inte att tävla om 2 biljetter till Disney on Ice. Tävla HÄR

15 Comments Add yours

 1. Malla says:

  åh vilka resor ni hunnit med! 😀
  ngt år här framöver hoppas jag på en massa resor lite längre för oss med…just nu slukar hus och renovering myyycket pengar 😛

  Like

 2. Vilket uuuunderbart resår! Å en långresa i framtiden låter ljuvligt. Jag är en som gäran reser, dock inte maken. Så vi häckar i sommarstugan mestadels.
  En hsuvagn hade suttit fint som komplement… å bara barnen blir större så ska jag kidnappa iväg dem allihopa på en försenad bröllopsresa till Italien tänkte jag… KRAM

  Like

 3. Jannie says:

  Livet är uppenbarligen väldigt hårt för vissa…
  A-V-U-N-D-S-J-U-K!!!Jag ja….

  Like

 4. Emma says:

  Härliga resor …

  Like

 5. Maria says:

  Ett underbart resår!

  Like

 6. Va mkt fina bilder 🙂

  Jaa, PanAm är skitbra 😀 kan jag verkligen rekommendera! Tycker det är mysigt och kul med att dom är lite längre tillbaks i tiden! Dom är så eleganta och lite annorlundare i sättet dom pratar och allt 🙂

  Like

 7. Men vilka härliga resor ni gjort och vad kul att sammanställa det sådär med lite bilder och några meningar till det.
  Kul att få ta del av=)

  Låter även spännande med en långresa tillsammans med kids!
  Ha en trevlig måndagkväll!
  Helen.HUSnrNIO

  Like

 8. Åh vad jag blir avundsjuk på alla fantastiska resor! Låter ju helt underbart med en riktig långresa också.

  Like

 9. Jag vet ju att du skrivit att ni reser som tokar och nu förstår jag innebörden i det. =) Männsika! Hinner ni vara hemma något? 😉
  Fantastiska bilder! Ni verkar ha haft det riktigt fint i världens alla hörn!

  Like

 10. karin says:

  Åh vad härligt! Inser nu att vi har rest sjukt lite i år. Men men så kan det vara.

  Like

 11. Linda says:

  Härligt! Jag har lovat maken minst en resa nästan år som inte går till England. 😀

  Like

 12. Linda says:

  Vilket underbart resår ni haft!
  Vi “planerar” och drömmer också om en långresa framöver men än så länge är det långt bort i tiden då vi insett att 2 vuxna och 4 barn kostar en förmögenhet att resa länge och långt med, men vi ger inte upp drömmen!
  Kramar

  Like

 13. Pyttianna says:

  Å så härligt. Nu längtar jag efter att resa!!!

  Kram

  Like

 14. Lisa says:

  Tokgilla!!

  Krypa på dig (er) och hoppas ni snart hittar rutiner som funkar. Genvägar spelar inte så stor roll, brukar jag tänka, för de är ju ändå av övergående art. Som påklädning framför tv-n, mata en 3,5-åring (som vi ofta gör, orkar inte att varje mattillfälle ska vara tjat) osv. Så våga göra det så enkelt för er som ni kan och ta det sedan stötvis, är mitt enda råd.

  Kram!

  Like

 15. Lala says:

  Meh! Gäddede! Kul att läsa om hemtrakten i en blogg såhär:)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.