Om att slå ett till slag för Cherekringarna.

Khao Lak 2011

Agia Marina, Kreta 2011

Den första resan våra ringar följde med på var till Thailand i april 2011, då var Lilla A 20 månader gammal. Anledningen till att vi köpte dem var för att hennes späda kropp inte fick något kvar när ordinarie puffar åkte på och hon hade svårt att röra sig. Dessa var smidigare. Redan då kunde hon utan problem simma rakt ut på djupt vatten, för ringarna höll henne ovanför ytan. Och många gånger har vi fått frågande blickar från övriga resenärer som undrar varför deras barn inte kan simma med puffar på, svaret är helt enkelt armringarna. Cherekringarna

Med det inte sagt att barn inte kan lära sig att simma med vanliga armpuffar på, men eftersom de tillåter barnet att sjunka något djupare i bassängen blir många lite rädda när vatten kommer in i mun/näsa och vågar sen inte mer. Vi har sett det många gånger, senast nu på Korfu blev vi varse om hur många barn som försökte och försökte (och föräldrarna tittade på Lilla A och manade på att: “men den där lilla tjejen kan ju – då kan du med” varpå barnet fick en kallsup).

Jag är fortfarande inte överrens med företaget som ringarna köptes hur affären avslutades men eftersom jag inte hängde ut dem då så tänker jag inte göra det nu heller. Eller avslutades och avslutades. Min vara har fortfarande inte levererats rent tekniskt. De ringar vi har är från en snäll bloggerska som räddade situationen. Och en liten googling senare så kommer inte ens företaget upp som något alternativ att handla ifrån – bra så. 

8 Comments Add yours

 1. Ullrika says:

  Första gången jag fick nys om cherekringar var på bäbisimmet. Jag har aldrig haft förtroende för armpuffar men det här är ju en helt annan sak! Superbra är dom! Kan rekommendera Linnéashopen (tror jag de heter?) i Uppsala om någon vill köpa egna.

  Like

  1. alfvan says:

   Ja, helt annan sak! Och det är Linneashopen jag länkar till i inlägget såklart. Synd bara att de hade slut på lager just när jag skulle ha mina… 😉

   Like

 2. Hon får äta tills hon inte vill ha mer… Så ibland blir det mycket ibland tröttnar hon och drar i min tröja istället så då ammar jag, hon bestämmer själv vad hon vill ha;-) men dom senaste dagarna har hon ätit mkt vilket resulterat i mjölkstockning:-/

  Like

 3. vi har alltid haft vanliga puffar och nog inte reflekterat över att dom sjunker lite, kanske är det för att våra liksom inte funderat så mycket över det utan slängt sig ner i vattnet och inte funderat så mycket på om dom är över eller under:)
  Men att det är luft även “under” armen måste ju helt klart ge en annan skjuts uppåt i vattnet. Du upplever dem inte som klumpiga då dom inte kan få ner armen riktigt, våra springer nämligen runt med puffar på sig i princip hela tiden om vi är och badar, så dom alltid är redo att hoppa i igen:)
  Kramar

  Like

 4. Russin says:

  Stod och höll i ett par när jag köpte mitt gymkort.. men så vart jag lite snål och la tillbaka dom, haha.. S är ju så förbaskat feg och hålls ju bara i småpoolen el på strandkanten, vägrar gå ut på djupt vatten.. men den dagen hon gör det så köper jag ett par jag med.. 🙂

  f*n va dyr sistaminutenresorna är nu.. 😦

  Like

 5. Fia Fit says:

  Åh tack för tipset… både Loppans och Minis sprack nämligen under vår tripp. Men det var de vi fick i goddiebagen när jag träffade dig 😉

  Like

 6. Armpuffar i plast är ju blahablaha, värdelösa…

  Och om öronen förresten. Jag var öronbarn med inflammationer varje månad från jag var nyfödd tills jag fick plaströr när jag var 3. Jag har superbra hörsel trots många spruckna trumhinnor.

  Like

 7. Tänkte fråga om dessa ringar men så kom det här inlägget innan jag hann! 🙂 Låter ju kanon! Vi letar nämligen efter några som.sitter där de ska. Ska kolla vidare!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.