När Turgutreis istället blev till Kallithea.

Vi vacklade och velade länge, stod i valet och kvalet men kunde aldrig riktigt bestämma oss. Turkiet hade en stor nackdel i att det låg mitt ute i ingenstans och jag med mitt illamående som inte gillar kollektiva medel. Sen tror jag säkerkligen att både hotellet (trots lite oroväckande recensioner på senare tid) och resmålet i sig är perfekta resmål. Bara inte klockrena för oss, det blev mer uppenbart när vi efter en vecka på Korfu redan hade kli i benen. Två veckor är dubbelt så länge. 

Jag har aldrig varit det minsta sugen på Rhodos, för fram tills jag fick barn själv så har min kärlek varit synonym med sandstränder. Bristvara på Rhodos. Att det kunde finnas annat att erbjuda på ön har jag aldrig reflekterat över, så när jag hittade till min nya reseguru (tekniskt sett hittade hon väl till mig då) och läste hennes reseskildringar runtom i världen så fastnade jag för ön. Att ta steget att boka oss bort från vår planerade resa var dock stort, så pass stort att jag fick tänka till och tänka om rätt många gånger, det är ju en kostnadsfråga också. För hotell finns gott om, men har man lovat en 3-åring att det ska finnas mindisco, då ska det finnas minidisco.

Hejdå Bodrum Imperial och Hej Sunwing Resort Kallithea

Underbara i-landsproblem.

6 Comments Add yours

 1. Jenna says:

  har mailat dig nu!

  Like

 2. Helen says:

  Där skulle jag gärna vara just nu 🙂 Jättefint !

  Stolen heter Svanen , googla på det så ser du hur den ser ut ( liknar tripp trapp ) jättebra !

  Ha en skön dag
  Kram

  Like

 3. Rosita says:

  Åh det gör mig så stolt och glad att du har funnit tips på mitt semestforum för barn!! Tack för dina fina ord. Jag vågar verkligen tro på att hela familjen kommer stortrivas på Rhodos och inte minst på Sunwing Resort Kallithea. Det är verkligen en härlig anläggning med fantastisk personal som pricken över i. Som du ser av bilderna är det havsutsikt från stora delar av hotellområdet som är vackert grönskande. Just för att det inte är sandstrand är vattnet kristallklart nästan vid alla stränder och blir längtan efter sandstrand på tok för stor så finns fina Agathi beach att tillgå. Den gömmer sig bakom en klippa, efter slingringa vägar och där är så vågstilla och vackert.

  Personligen har jag förälskat mig i charmiga Thassos beach (bad från framförallt klippor men möjligt att gå ner från “grusstrand” på ett ställe) som ligger på bekvämt avstånd med taxi/hyrbil från Kallithea (10 min).

  Missa inte den “typiskt lokala grekiska tavernan”, med ocharmiga ljusrör i taken men väldigt lokal känsla och GOD mat i närliggande Koskinou (10 min med taxi. Svårt att hitta dit själv). Ligger precis vid den enda kyrkan i byn, uppge det som adress, thi hi. I Gamla stan är min/vår restaurang-favorit Marco Polo. Och så har vi ätit många måltider på hotellet också, det är bekvämt, supertrevlig personal och god mat (framförallt på Fino).

  Jag ser fram emot att höra hur ni har det. Barnen kommer ääälska Lollo & Bernie, Tre små Björnar, Minidisco och allt annat skoj.

  kram kram!
  Rosita

  Like

 4. Sofie says:

  Gaaalet avundsjuk! Jag ÄLSKAR den svenska sommaren. Dock verkar den ju utebli det här året. Jag var på rhodos 2008. Innan det fanns några barn i bilden och då är det ju en helt annan grej. Men ön är jättefin och folket är så himla mysigt.
  Men ja, en resa nånstans till något varmt land vore fint!

  Like

 5. Ser verkligen fantastiskt bra ut! Avis. Du på mina matningsfria nätter och jag på er fina resa! =)

  Like

 6. Jannie says:

  Men guuuuud va jobbigt det där ser ut…svettigt,varmt och bara alldeles alldeles alldeles underbart….
  VILL OXÅ KOMMA IVÄG!
  men det är du så klart värd.Du ger mig både garv o djupa funderingar med dina inlägg.love it.
  KRAM o krya på magen

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.