Astrid Lindgrens Värld.

Visserligen fyller hon ju år först idag, men något jag har lärt mig numera är att titta igenom vilka dagar som är absolut högsäsong och undvika dessa som man skyr elden. Det blir liksom sällan lika roligt när man måste spendera halva dagen med att skynda sig och stå i kö. Man skulle kunna säga att vi prickade det klockrent igår, inte trängsel eller köer någonstans och alla barn fick plats att leka utan att behöva armbåga sig fram. Mindre besökare innebär ju också större möjligheter för oss föräldrar att faktiskt ha koll på såna här kavata barn som utan att tveka ger sig iväg på egna äventyr.  Och jag skulle inte vilja veta hur det ser ut på Karlssons tak när det faktiskt är full rulle i parken. 

Det visar sig att Vimmerby ligger på beskedliga 12 mils avstånd från vårt tillfälliga uppehälle i stugan, det i sin tur innebär att det gjorde sig som en perfekt dagsutflykt, i alla fall för oss som har barn som inte ogillar det här med att åka bil eller är åksjuka (annars rekommenderas inte vägen via Hallingeberg). Jag tror knappast det var halvfullt på Astrid Lindgrens Värld, när vi kom dit vid strax efter 11 snåret fanns inte ens några köer till biljettkassorna. Vi hade förberett innan (visa av erfarenhet) och köpt biljetter online för att säkra upp och minska tiden som stillastående, just såna saker tenderar annars att vara lite av en utlösare för spralliga små barnsben som inte har allt tålamod i världen. Bra, bra. Överhuvudtaget märks det att parken är riktad till barn, genomtänkt och bra. Stort plus för alla tillgängliga toaletter runtom i parken, för de vansinnigt tillmötesgående och trevliga i parkpersonalen och för gröna, öppna ytor med plats för spring. Inte heller tas några ockerpriser ut för fika/glass – vilket uppskattas enormt.

Eftersom vi har en pansarvagn i stugan har vi valt att bara släpa med oss ståbrädan från Stockholm, men även den visade sig vara helt onödig. Bortsett från några korta minuter på pappans axlar så tog hon sig runt för egen maskin under hela dagen utan klagomål. Och med det där leendet klistrat på läpparna ungefär hela tiden. Förresten har födelsedagsbarn alltid gratis inträde på Astrid Lindgrens Värld – så det är inte otroligt att någon mer födelsedag längre fram kommer firas just här. Nästa år kommer dessutom ett alldeles nytt Katthult ha öppnat med en riktig bondgård. Spännande – vi ses då!

10 Comments Add yours

 1. mammaTEA says:

  Mysigt. Längtar tills Signe uppskattar såna utflykter.

  Like

 2. Åh spännande! Måste verkligen bli ett besök där snart 🙂

  Like

 3. Nelin says:

  Shit vad avis jag blev nu. Maj gadd, jag ä l s k a r verkligen ALV. Dit åker vi nog nästa sommar, Emil fyller ju också mitt i sommaren. Perfekt födelsedagsutflykt! Underbara bilder. Var nya rövarborgen bra? Den har alltid varit min favorit.

  Like

 4. Fröken M says:

  åh va kul, dit måste vi ta med V när han blir lite äldre !
  Än så länge vet han vilka pippi och emil är, men han har inte bekantat sig med dem på riktigt i böcker och på film. Det kanske man ska göra först för att uppskatta upplevelsen fullt ut 🙂
  Kram

  Like

 5. Vilken fin recension! Och vi kommer definitivt fira Elises födelsedag där nta år! Det ligger bara 7 mil från Farmor och farfar.

  Like

 6. Sofie says:

  Låter superbra! Har planer på att också åka dit! Men vadå, hur fick du reda på när det inte är så mycket folk?

  Like

 7. Life of Lisa says:

  Åh vad bra det låter! ALV ligger på agendan för oss i slutet av nästa vecka, ser verkligen fram emot det nu!

  Like

 8. Men va härligt det ser ut! Synd att det ska vara så hiskligt långt från oss .. men kanske man ska fundera på en semestertripp dit nästa år 🙂
  Kram

  Like

 9. Ullrika says:

  Var på ALV första gånen förra året och blev helt frälst! SICKET STÄLLE! Bara måste ÄLSKA ju!

  Men, viktigast nu: HURRA för fina lilla härliga glada goa söta kloka A!! Hoppas hon har haft en alldeles UNDERBAR dag!!

  Kram och PUSS på lilla treåringen!

  Like

 10. Idag ät vi på väg till ALV för första gången. Tack för en superrecension!!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.