Tandklåda.

on

Ni ser ju själva blicken, den som berättar att något är på tok. Tänder. Alltid dessa tänder. Vi som hoppades så hårt att hon skulle slippa alla besvär som storasystern drogs med. Och lite förbaskar jag att de måste vara så pass tidiga med tänder, för hade hon varit lite större hade lite glass varit en välkommen metod. Nu känns det lite fel. Fast lite, lite kanske hon ändå får smaka för lindringen. Gurkstavar i all ära, men det kyler tydligen inte länge nog.

10 Comments Add yours

 1. J says:

  Grrr för tänder! Men tidigt? B fick tänder när hon var 3 1/2 mån och S hade en tand som stack upp till typ nyss- vetesjutton var den tog vägen… Jag hade fått för mig att de flesta bebisar börjar få vid 6 mån men så kanske det inte är? Hoppas hursomhelst det blir ett snabbt förlopp! 🙂 Vi gav för övrigt B lite glass när vi var i Thailand när hon var 6 1/2 mån. Värre saker har hänt mänskligheten tänker jag! 🙂

  Like

  1. alfvan says:

   Nej, tidigt som i genomsnittet. Hos oss är hon sen med tänder.
   Och jo, det får bli lite vaniljglass sen på tandköttet.

   Like

 2. Annars kan ni ju frysa lite bär eller frukt och stoppa i den där nätvarianten ni har:-) blir som glass men rinner inte så mycket!

  Like

  1. alfvan says:

   Åh ja, om hon ändå gillade den.. 😦 Just nu blir hon arg bara hon ens får syn på den så den idén får vi lägga på hyllan. Verkar som hon förstått att det är mat men som hon inte får hålla i själv?!

   Like

 3. Anna says:

  Dessa tänder, här hinner en tand precis komma fram när det är dax för nästa.

  Like

 4. Melanie says:

  Ajaj, hoppas det blir skapligt lindrigt ändå. Men så tidigt är det ju inte, mer vanligt väl? Leo började få sin första vid 4 mån och Moa fick sin första vid 5 mån.

  Like

  1. alfvan says:

   Vanligast är väl att de börjar komma kring 8 månader, men eftersom det här inte är de första så blir det ju ändå “tidigt”. Med det menar jag bara att ett större barn förstår mer poängen med att svalka sig själv, lättare att ge lindring. A fick sina första vid 4 månader och Es första kom vid 5, så för oss är det inte tidigt, men jag lider ändå med henne! 🙂

   Like

 5. Tilia har fått sina två första nu i dagarna och jag ger henne tasteteasern med en isbit i, det lindrar bra. Och nu skickade min systerv ett mirakelmedel från Norge som jag ska testa i em. Återkommer!

  Like

  1. alfvan says:

   Spännande! Minns att jag hört talas om att det finns något de använder i Norge.

   Like

 6. Åh vi har (nog) samma bekymmer här, men taste teaser med isbit funkar för Märta än så länge. Stackars småttingar!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.