Tips: Julklappsbytarbazar på Kulturhuset 15 december

on

Det är inte alla som har råd och möjlighet att investera i dyra julklappar eller ens vill, men de flesta av oss har säkert något liggandes som skulle gå alldeles utmärkt att byta bort. Julklappsbazaren som anordnas på Kulturhuset i Stockholm är den perfekta bytesplatsen för bortglömda leksaker att få ett nytt hem.

Julklappar behöver inte vara nyproducerade. Varje barn har i genomsnitt 500 leksaker men långt ifrån alla används. Mitt i julstressen anordnar Stockholms stad och Kulturhuset i samarbete med Retoy en stor Julklappsbytarbazar där alla barn är välkomna att byta leksaker med varandra. Att byta och återanvända leksaker är enkelt och smart både för miljön och för plånboken, inte minst i jultider.

Lördagen den 15 december kommer Stockholms stad i samarbete med Retoy stå redo i foajé 3 på Kulturhuset för att låta barn byta leksaker med varandra. När man lämnar in en leksak får man en biljett som gäller för direkt uthämtning av en ny, vilket innebär att allt som man tröttnat på eller kanske växt ifrån får en ny lycklig ägare.

Vill man ge bort den nyfunna leksaken i julklapp hjälper vi till att slå in den i fint återvunnet papper. Under Julklappsbytarbazaren finns Stockholms stads kemikalieexperter på plats för att svara på frågor om vilka leksaker som kan vara skadliga för människan eller vår miljö

Tid och plats: Lördagen den 15 december kl. 13-16 på Kulturhuset foajé 3.

Läs mer på: www.stockholm.se/julklappsbytarbazar

2 Comments Add yours

  1. Nina says:

    Fantastiskt, det ska jag verkligen besöka! Vill även tipsa om den härliga butiken Dakapo Leksaker på Ålstensgatan 21 i Bromma. Dom säljer begagnade öleksaker och barnkläder. Det som inte säljs i butiken skänks till Kvinnojouren i Västerort. Här kan man även lämna in leksaker och barnkläder på kommission. Värt ett besök!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.