Genusvänlig reklam från Ving (Sunwing Resorts).

on

Det är egentligen löjligt att man ska behöva bli glad av en reklamfilm som den här för Ving, men det blir jag. Alldeles varm i hjärtat faktiskt, på så många plan att det knappt går att beskriva. Det här är det som borde vara verkligheten, oavsett om du reser med barnen eller inte. Låt barn vara barn! Och låt båda föräldrarna vara engagerade.

För oss är det inte en främmande syn alls att se barn uppmuntras, oavsett form eller att tillåtas sticka ut. Men ha i åtanke att Sverige är ett av världens mest jämställda land och trots det finns det garanterat många som kommer sitta där hemma i sofforna, se reklamen på tv och snörpa på munnen åt “sånt jäkla trams“. En genusvänlig reklam från ett reseföretag. Det måste väl ändå vara första gången man vågar sticka ut hakan lite? För genus har blivit rätt fult. Bilden som nått fram genom media är förlikad med att avköna alla individer, att barn inte ska få vara flickor eller pojkar, att rosa och blått är förbjudet. Och det är ju inte poängen. Tack Ving för ett öppet sinne!

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=WxAR8imjuME’]

I samma diskussionsspår har jag länge funderat på hur det kommer sig att vissa researrangörer (Ving, Apollo) inte lägger någon betoning på könet av barnen vid resebokning, medan det verkar otroligt viktigt för andra (inklusive spädbarn) företag att veta vilken typ av barn som ska med på resan? 

2 Comments Add yours

 1. Malla says:

  än så länge får man nog bli glad för sånt här men en vacker dag hoppas jag att det känns helt självklart.

  Like

 2. Hej Alfva
  Kul att du gillar vår nya reklam!
  Många av oss på Ving är småbarnsföräldrar och känner igen oss själva i dom här situationerna.

  Bästa hälsningar,

  Claes Pellvik
  Marknadschef
  Ving

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.