Det här livet just nu.

on

Har ni fredagsmys eller? Vilken härlig dag vi har haft! Lillasystern har premiärbadat i barnpoolen (som var varmare än väntat) en kortis på förmiddagen när solen sken. Sen tog vi en promenad bort på strandpromenaden och en liten somnade sittandes. Jag passade på att duka upp med min nya bok Little Bee, lite vatten och snacks på en bänk med lä. Efter en halvtimme verkar det som att de där tre fräknarna sen igår är betydligt fler. Mysig start!

2013-01-25_caletadefuste (2 av 23) 2013-01-25_caletadefuste (8 av 23) 2013-01-25_caletadefuste (10 av 23) 2013-01-25_caletadefuste (11 av 23) 2013-01-25_caletadefuste (13 av 23) 2013-01-25_caletadefuste (14 av 23)

Livet just nu alltså. Ni anar inte.  

Vi har faktiskt lyxat till det lite med glass till efterrätt ikväll. E har ont i tandköttet och dumma mamman har glömt att ta med lindrande. Jag hoppas att glassen gjorde susen och att jag slipper vara uppe inatt med ledsen tjej. Jag undrade lite förut varför humöret varit på väg nerför de senaste dagarna, men jag har nog listat ut det nu. Den där handen i munnen och det frenetiska tuggandet är ganska vägvisande.

5 Comments Add yours

 1. mammaTEA says:

  Härligt med lite sol och bad!

  Like

 2. Maria says:

  Låter som om ni har det toppen bra!

  Like

  1. Svea says:

   Hej!

   Härlig att ni äntligen har fått fint väder!! Vi ska bo på Elba Sara jag funderar på om vi ska ta vår resevagn eller vår “riktiga” barnvagn. Vår resevagn är inte särskilt rolig att knuffa helst inte om det är ojämnt underlag, vad tror du är bäst?. Våra barn är 1 och sex år. Har också funderat en del på solskydd när jag var på apoteket igår så sa de att barn under tre år inte bör använda solkräm alltså inte vistas i solen.. Vad använder du för “skydd?” Jag har uv-badkläder till barnen men tänkte använda solkräm i ansiktet och på händer armar på lilleman.

   Like

   1. alfvan says:

    Elba Sara ligger väl runt hörnet här (så att säga) så jag gissar på att du kommer känna igen dig på mina bilder sen. Vad gäller resevagn så är det absolut inget problem med en sån, men den blåsten som varit passar inte någon vagn och ännu mindre en som kräver två händer för att köras, när det dessutom är ojämnt underlag så tycker i alla fall jag att det vore smidigare med en vagn som rullar lite mer själv och har lite stötdämpning/lufthjul.
    Barn under 1 år ska hållas i skuggan och inte använda solskyddsfaktor är det jag har hört och gått efter, jag håller E utanför solen så mycket som möjligt (nu är det ju inget stort problem eftersom det knappt varit sol) och smörjer in de kroppsdelar som sticker utanför kläderna med SPF 30. Däremot är jag lite försiktig med att smörja på händer eftersom de gärna åker in i munnen titt som tätt. Så fort de börjar gå har man ju svårt att bara hålla dem i skuggan och jag ser hellre att hon är skyddad än att hon skulle råka bränna sig! 🙂

    Ps – åker ni från Arlanda? I så fall vill jag bara varna att disken som säljer plastpåsar att slå in barnvagnen i inte har öppnat så tidigt som flyget lyfter och jag fick skicka min vagn oskyddad. Om ni väljer att ta med er vanliga vagn så kan du ju alltid kolla med att hyra en airshell annars så vet du att den åker säkert. För dyra(re) vagnar skulle jag tyvärr inte chansa med….

    Like

 3. J says:

  De senaste råden är solkräm utan kemikaliskt filter för barn från 6 mån! Vårt BVC fnös åt Apotekets rek och sa att det är ju galet att de inte har koll! Sedan har man ju inte bebisar i solen ändå men ofta går det ju inte att undvika HELT utan det kan lätt bli fem min här och där om man har en lite större bebis som vill upp ur vagn etc.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.