Lego Duplo – nu på hjul

on

Jag älskar Lego. Det är en tidlös leksak med oändliga användningsområden, inte nog med att den även nu är hållbar och nyskapande så är den en av vårt hushålls mest flitigt använda. Vi har alltså mängder av Lego, både nytt och det som är kvar från den där tiden när både jag och E var små. Så bra! Men även klassiska leksaker mår bra av att utvecklas, det är precis vad man siktat på nu med Lego Duplo för de yngsta.

DUPLO Bygg och dra 10554_LEGO® DUPLO® fortsätter att utveckla sitt erbjudande riktat till de allra yngsta LEGO fantasterna. Nu introduceras en av de mest spännande nyheterna på länge, när de populära DUPLO klossarna får hjul och dragsnöre. Den nya serien som framför allt riktar sig till barn i åldern 1,5 till 3 år, består av tre olika produkter som är en bra första introduktion till den kreativa och fantasifulla DUPLO leken.

”Vi vet att barn i åldern runt ett och ett halvt år ofta börjar att villa leka själva, därför är vår nya ”pull along” med dragsnöre en välkommen nyhet som gör rörliga lekar ännu lättare. Samtidigt vet vi att barnens lekmönster utvecklas med åldern, därför lägger vi stor energi på att säkerställa att DUPLO växer i takt med barnens utvecklingssteg. Det som först är enkel” bygg och dra-leksak” utvecklas med åren till en del av ett större kreativt DUPLO leksammanhang, detta gör denna serie till en perfekt första DUPLO present’, säger John Andersson, Marketing Manager på LEGO.

Jag älskar att man har satt på hjul, att man tagit fram mer färgglada nyanser på bitarna. Trots att vi har flera uppsättningar av liknande (med de bilar med hjul som funnits samt traktor) så kändes det här nytt och fräscht! Mer om de nya produkterna och prisinformation kan ni läsa här.

För er som även ni har barn som gillar den här typen av leksaker så måste jag ju även passa på att tipsa om Lego Duplo Zoo-appen för de minsta. 

3 Comments Add yours

 1. Juni fick denna nya uppsättning av Duplo i födelsedagspresent! Gillar den skarpt. Nackdelen är ju att snöret inte ens är fem centimeter långt typ.. Så man borde byta ut till ett längre om den ska kunna dras… När de små håller i snöret så hänger resten i luften när de går. Men tanken bakom förnyelsen är bra! 🙂

  Like

  1. alfvan says:

   Tyvärr är det ju säkerhetsföreskrifter som ligger bakom den förkortade längden på snöret, de får helt enkelt inte vara längre för att bli godkända. Men jag älskar konceptet! Håller dock med om att det vore trevligt med längre snören!

   Like

 2. Malla says:

  men fint, lego är nog bland den bästa leksaken som finns!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.