Pressvisning Bugaboo Buffalo

on

2013-02-13_bugaboobuffalo (1 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (2 av 11)Barnvagnsgruppen blev aningen exalterade när nyheten släpptes att det kommer en Bugaboo Buffalo – deras nya All Terrain vagn. Idag, efter att klämt och provkört är jag helt övertygad om att det här inte bara kan bli utan defacto är deras nya storsäljare. Med den här vagnen tror jag dessutom att man kommer ta över fler och fler älskare av Emmaljunga/Brio eftersom vagnkvaliteterna är likvärdiga (eller snäppet bättre) med många av deras alternativ. 

Imorse hade vi möjligheten att klämma och känna på vagnen, både inomhus och ute i snön. Små testpersoner fanns givetvis med i skaran och de flesta verkade helnöjda med uppdraget. Först och främst har vagnen blivit en hel decimeter högre, det innebär mängder med mer plats för varor i varukorgen som nu tar hela 10 kilos vikt (5 kilo på Cameleon). Sitsen är anpassad i höjd för att vagnen ska kunna användas vid bordet (liksom Joolz) och tar hela 23 kilo. Dessutom är den breddad i sittmåttet om man jämför med både Donkey och Cameleon och har en ny smidig enhandsjustering i selen.

2013-02-13_bugaboobuffalo (4 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (3 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (9 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (7 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (6 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (5 av 11)

Det där med en hand går förresten igenom i många delar av vagnen som i att fälla ryggen, öppna bygeln, fälla vagnen med mera. Funktionerna är många och smarta, men det finns två bitar som jag älskade lite extra. Den förlängningsbara suffletten och tvåhjulsfattningen.

2013-02-13_bugaboobuffalo (10 av 11) 2013-02-13_bugaboobuffalo (11 av 11)

Det här är nog den första vagnen med svängbara framhjul som jag tror har en framtid i Norra Sverige. Den är gjord för att klara även tuffa vägförhållanden och med rejäla foamhjul och dessutom den här möjligheten till att köra vagnen på 2 hjul innebär ju en helt ny typ av före. Helt klart intressant, vilket jag även tror gör att man är mer benägen att använda den som sin resevagn, för Buffalon lämpar sig ju perfekt för stranden i det avseendet.

Vill man veta mer detaljer kring Buffalon föreslår jag att man läser det här. Det som inte finns att läsa där vet ingen ännu. 

2 Comments Add yours

  1. Jag har aldrig varit ett fan av Bugaboo, men den här verkar faktiskt riktigt bra! Synd bara att man inte kommer få användning av den..

    Kramar

    Like

  2. Petra says:

    inte så lite avis 😉 ibland är det skit att inte bo i sthml!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.