Om att slita håret lite.

Men hörrni. Hur utläser ni hotellens rumspolicys? 

 1 extrasäng tillgänglig. 1 barn 2-12 år bor gratis i rummet vid bruk av befintliga sängar. Barn över 12 måste använda extrasäng. Max 1 barn per rum. 

Jag känner mig lite korkad. Men jag tolkar det som att den där 1-åringen vi har inte räknas som barn (alls). Och att vi därmed inte behöver köpa till någon extrasäng om vi inte vill. Eller bör jag genast rensa bort 80% av hotellen för att de inte vill ha så många barn i samma rum? Jag trodde jag var resvan jag, men det var innan jag fick lära mig att man måste lusläsa hotellbeskrivningarna när man plötsligt reser med mer än ett barn. För då var inget alls självklart.

Om ni undrade vad jag roade mig med halva natten så vet ni nu alltså. 

5 Comments Add yours

 1. Er ettåring verkar inte räknas som barn alls, så tolkar jag det. Men bäst är väl kanske att kolla med dem direkt?

  Kul att vi kommer ses snart!
  yeay!

  Like

  1. alfva says:

   Nej, så tolkar jag det också. Vi har mailat diverse hotell och ställt frågan, hoppas på svar inom kort… Vore ju även bra om det fanns information om det finns tillgängliga spjälsängar eller inte också. Det har ju lite med rumsplaneringen att göra tycker man.

   Like

 2. Martina says:

  Hej. Konstig beskrivning men eftersom jag jobbar i bokning på hotell vet jag att booking.com och andra bokningssidor är väldigt otydliga. Därför rekomenderar jag att kontakta hotellet direkt. Jag läser det som att den lilla inte räknas och storasyster behöver inte betala om hon sover i er säng. Vill ni ha extrasäng kan det ev kosta. Oftast på hotell är problemet om man ska ha extrasäng och spjälsäng i samma rum att det inte alltid får plats i ett standardrum. Meckigt det där ibland.

  Like

  1. alfva says:

   Tack för förklaringen! Ja, det är dåligt beskrivet och lite roddigt att hitta svar tycker jag. Men vi har mailat några hotell och inväntar alltså svar! 🙂

   Like

 3. Life of Lisa says:

  Haha, väldigt bökigt får jag säga!

  Vi har alltid kört på att vi har två små barn, behöver en spjälsäng och kan ta en i sängen – så får de anpassa sig till det och INTE ta extra betalt av oss, annars tar vi ett annat hotell.
  Har funkat på alla ställen hittills…
  Haft kontakt med dem innan dvs!

  Men nu börjar de bli stora, nästa vinter blir det nog familjerum och dyyyrt. Suck.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.