En dröm om Bali.

Nu får jag ju ändå ge mig. Vi ska inte åka till Bali. Strunt samma att jag har hittat fördelaktiga flygbiljetter. Direktflyg från Bangkok. Så var det väl inte? Eller precis så. Och genast börjar mina tankar vandra. Kanske borde man passa på att kombinera de två resmålen? Bali är ju ändå i säsong, priserna ligger något under Thailand och med vår månad skulle vi utan problem hinna med att resa och upptäcka båda platserna.

Bali har ju visserligen fått besök av E i hans yngre dar när de bodde i Jakarta, men han kommer inte ihåg så mycket från de resorna och jag har ju aldrig varit i Indonesien. Dessutom hade det varit roligt att få se något helt nytt, även om vi aldrig varit på Koh Samui heller. Den där upptäckartarmen drar lite. Risken är att jag blir besviken, för jag jagar ju den där smaksensationen från Olé Olé Bali i Kuala Lumpur och den är förmodligen inte autentisk utan framtagen för den målgruppen. Fast kanske är maten sådär vansinnigt god ändå? Och Ubud som ska vara ett riktigt kulturcentrum. Se något annat än bara sol och bad. Fast av den anledningen även besöka Giliöarna. Får lite Malapascua känsla över de, kanske lite Tioman också? Det enda jag egentligen vet är att det var där vår kompis sprang på sin klasskamrat han hade i Tanzania. Med andra ord kan hans ord om platsen var något förskönad. Men vi blev sugna.

En annan gång. För hur bra och billiga de där flygbiljetterna än är så ingår de inte i min budget just nu. 

7 Comments Add yours

 1. idamaria82 says:

  Lite roligt när du skriver MIN budget 😉

  Like

  1. alfva says:

   Haha. Ja, för jag ska ju åka på semester ensam ju.. 😉 Eller så har det med att göra att E inte är någon reseplanerare. Han får välja destinationer och jag letar kostnader.

   Like

 2. Life of Lisa says:

  Jag har också sååååånt sug på Bali. Tror det är helt fantastiskt. Och mycket. Allt i ett liksom. Likey.
  Någon gång…

  Däremot skickade jag igår iväg första förfrågan på vår vinterresa. Fet-yayy på den liksom! Så fort vi lyckas boka ska jag säkert få frid i själen över den uteblivna våren också. Hoppas snart…

  Like

  1. alfva says:

   Det är inte bara jag alltså? Fasen. Du gör det ju inte lätt för mig. Kanske borde dra det med E en sväng i alla fall. Tid har vi ju faktiskt till att se både Bali och Koh Samui/Koh Phangan. Det vore kanske korkat att inte passa på?

   Och väntar lagom spänt på era resmål sen!

   Like

 3. J says:

  Bali är DYRARE än Thailand! T o m under lågsäsong. Gili dyrare än Bali. Ubud underbart- Gili också. Dock var det redan ganska fullt med turister :). Maten var sådär men vissa ljuspunkter helt klart.

  Tyckte vi alltså- det bästa är ju att ta reda på det själv ;). Glöm inte visumkostnader och departure cost i budgeten :).

  Like

  1. alfva says:

   Äh men va fasen? Då tappade jag genast lite av suget just för tillfället. Gärna senare (mycket gärna). Men poängen med denna resan var just en viss budget.

   Like

 4. J says:

  Men vi vill köra en månad på Bali snart igen- två veckor tyckte vi var för kort! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.