På 13:onde våningen i Solna.

on

Varför känns det alltid som att man skolkar från jobbet när man åker iväg på arbetstid? Trots att jag inte gör det (lovar). Hade jag haft fullbokat i kalendern hade jag inte kunnat ta mig iväg, men just nu har det varit kolugnt. Jag är lite rädd att det är lugnet före stormen?! För så här lugnt borde det inte vara. Kan också ha att göra med att det är lite avhuggna veckor just nu kanske. Men i alla fall.

Så, jag åkte till Solna och plockade upp Britta. Fast först cirkulerade jag några varv, för hennes pendeltåg kunde inte med det där att passa tiden. Sen hamnade vi till slut vid Mickis showroom. 13 våningar upp varav 12 i sån där ångestframkallande hiss (ni vet att jag är höjdrädd va?) Oj vad leksaker! Tänk att jag har ju aldrig riktigt kopplat hur mycket det är som Micki ligger bakom, för när jag tänker på namnet så är det spontant mest lära-gå-vagnen och spisen som hamnar längst fram på tungan. Det var alltså bloggkompismöte i deras showroom dit vi blivit bjudna på lunch med helt galet goda smörgåsar från Fabrique.

 
Det här är ett sånt ypperligt tillfälle när jag borde tagit med mig kameran. Men då krävs det att man har med det i sin tanke också, tyvärr verkar jag inte kunna hålla riktigt lika många bollar i skallen som jag inbillar mig. Men här är vi i alla fall – delar av Bloggkompisgänget

Från vänster – Anna och hennes kollega från Micki (minnet sviker igen), Jenny aka Deer, Britta, jag, Cajsa, Linda och längst fram Marie aka Jinni och Anna.

 

 
Lundby Småland – Lilla As tjatobjekt sen förra året som står högst på önskelistan till födelsedagen. Nu finns även vinterekipering till huset – fräckt! Dessutom kommer det sprillans nya Lundby Magazine ut och inom kort lanseras även en egen sida där man bland annat kommer kunna skriva ut nya tapeter till husen. Håll utkik efter det!
Förutom en hel del nyheter (som jag i all iver missade att fota) så insåg jag att dessa kapla stavar helt gått mig förbi. Den klassiska bultbrädan finns självklart, jag dreglade fint över den underbara dockvagnen och den klassiska vävstolen med. Dessutom är det en hel drös med nyheter på väg in som kan bli riktigt roliga i köksleken!

Nya förpackningar kommer till hösten med samma innehåll som tidigare! Ett extra plus till klosslådan som locket sitter fast på och öppningen istället är nertill!

Det är så roligt att lyssna på hur företag som en gång varit en enmansidé vuxit och blivit något så stort och folkkärt. För visa mig en barnfamilj som aldrig haft med Micki att göra så blir jag nästan imponerad. Har man inte något i hemmet så är det garanterat BVC, kompisar eller öppna förskolan. Typiskt sånt företag som man inte kommer undan. Eller så börjar ungarna gilla Pippi, eller Emil. Bra grejer om du frågar mig – där kan vi prata kult!

Vi fick i alla fall träffas, umgås och veta hur det kommande samarbetet kommer se ut över året. Hur kul som helst!

4 Comments Add yours

 1. lillal says:

  Åå vad kul jag hade ju sååå gärna vart med, men går kurs…… Missade jag mkt?Vad sades mer? Ha en häårlig helg, kram Lina

  Like

  1. alfva says:

   Jag gissar på att de mailar ut info till er också? 🙂 Men kul info om Astrid Lindgrens värld och så lite roliga testprodukter! Hoppas kursen är kul!

   Like

 2. Jag tänker nog precis som du först och främst på gåvagnen och köket, även om jag vet att det finns en del annat, men att det var så mycket annat det hade jag missat 🙂 Många av deras produkter är ju riktiga klassiker som vi själva lekte med när vi var små 🙂

  Like

 3. Ullrika says:

  Gekås säljer ju Micki till bra pris så vi har såklart Pippi-huset och figurer/möbler till detta, samt såklart en hel hög gamla klossar och lära-gåstol och träpussel och annat skoj. På vinden hos min pappa står ett gammalt Lundby. Funderar på om det ska få flytta hem till oss kanske?

  Kul att ni hade ett bra möte! Och att du fixade hissresan både upp och ner 🙂

  Krams vännen!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.