Om att resa utan bilbarnstol.

on

 

Trunki Boostapak för barn mellan 4-12 år hos Barnresebutiken

En av de saker som jag alltid får ångest av inför varje kommande resa är det här med transporterna. Lilla A är ju visserligen nära den där 4 årsdagen, men stor nog för att sitta varken framåtvänt eller utan bilbarnstol är hon ju egentligen inte. Dels för att hon inte är i närheten av de där 15 kilona som krävs, dels för att hon har mängder av utrymme kvar att sitta bakåtvänt och till största delen för att jag självklart är medveten om vilka krafter det handlar om.

Så vi försöker inför varje resa att planera så pass bra vi kan, med antingen hyrda bilar med bilbarnstolar, att åka så pass mycket kommunalt vi kan och i värsta fall om vi måste åka utan bilbarnstol så sätter vi Lillasystern bakåtvänt i bärselen och spänner åt maximalt för att iaf låta selen ta udden av själva krafterna. Men Lilla A finns ju inget riktigt bra alternativ för. I knät? Nu saknas ju fortfarande de där kilona för att nå upp till viktgränsen, men kanske vore detta ett alternativ annars? Hon lär ju sitta säkrare i en sån här än att bara sitta i sätet. Förutsatt att det finns bälten i bilarna.

Hur tänker ni kring resande? Hur ser prioriteringarna ut? 

4 Comments Add yours

 1. Vi åker till Turkiet i juni med en 3,5 månaders och så Melvin 6 år. Melvin är såpass lång att han kan sitta bältad MEN han kan nog inte ha bältet över axeln då jag inte tror han helt har längden inne. De ggr vi fått åka ex taxi på resor så har jag satt bältet under hans arm.

  Med Felix har vi ´haft lite huvudbry om hur vi ska göra om vi måste åka taxi men har kommit på att han får sitta i bärselen och så spänner vi bältet om mig/Nicke men trär det emellan själva selen och mig så den sitter fast i bältet den också.

  Like

 2. Lisa says:

  En evigt svår fråga det där! I bärsele (vuxen fastspänd), på armstödskudden i mitten med bälte (eller på resväska) har hänt. Men mest undviker vi, åker tåg/båt/Tbana etc istället. Hyrbil med bilstolar, kosta vad det kosta vill.

  Till Stella har vi en sån här http://stellabystardust.wordpress.com/2011/10/19/smartaste-barnprylen/ liknande den du tipsar om, den kommer få följa med både i vinter i mellanöstern och i sommar i Italien. Kommer köpa en åt Max också tills dess. Bara 2,5-3 men lång och bättre än inget. Om inte annat är det omöjligt att få tag i bakvända åt så stora barn i de flesta länder – det finns inte, de vänder oftast vid 1.

  Like

 3. Barn ska aldrig sitta i knät och har hört att det tom är värre vid en kollision än om de sitter själva eftersom de får den vuxnas tyngd över sig. Mitt tips är en sitsac där barnet även kan packa sina saker och sen blir en vanlig bilkudde.

  Like

  1. Lisa says:

   Med dem i knät i sele har vi alltså bältet om den vuxna, mellan vuxen och barn..
   Inte hundra men det där med tyngden lär väl inte vara samma problem då iaf?

   Det är en sitsac vi har också. Lite nyfiken på om den som Alfva tipsar om rymmer mer..

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.