Varför ska man välja Thailand på sommaren?


Jag vet att några är lite nyfikna på att höra lite hur vi egentligen har tänkt när vi valde Thailand som resmål under sommaren. Det sägs nämligen att det regnar. Massvis. Det är förvisso sant, det regnar ofta en hel del (mer eller mindre beroende på vart man befinner sig – Sverige är inte heller regnfritt) men man får också ha i åtanke att mängderna vatten som kommer oftast är mer kraftfullt och över en betydligt kortare period. Dessutom är det varmt även om regnet öser ner. Östkusten som vi satsar på ska vara betydligt mer skonad från nederbörd än övriga delar av landet just under juni/juli. Så vi borde faktiskt hinna se solen med.

Från början fanns inte en tanke på Asien. vi var inställda på bekväm Lollo&Bernie/Bamseklubb semester i antingen Spanien eller på Cypern. Men med inskolning i augusti måste vi resa tidigare än tänkt, vilket innebär dyrare resor på grund av högre efterfrågan mitt i sommaren. Om vi spederade mer än vi tänkt på två veckor i Medelhavet – vad skulle vi då göra (mina) resterande semesterdagar i Sverige? Nackdelen med att bo i lägenhet utan att vara pysslig och att inte lita på vädret. 2012-08-25 (1 av 59)

Så väcktes en tanke hos mig att titta hur långt vi skulle kunna ta oss i Asien på samma budget som för en charterresa. Jag är ju något av en resenörd, så jag scannade sidor upp och ner, letade prisreferenser på både flyg och hotell. Strök massvis med alternativ från listan, landade sen på flygbiljetter till Bangkok för minimal summa och insåg att vi för lägre kostnad än två veckor på Mallorca kunde få 28 nätter i Thailand. Inklusive frukost. Lågsäsong betyder nämligen lägre priser, inte bara på flygbiljetter utan även på boende. Levnadskostnaderna är dessutom avsevärt billigare i asien och det är otroligt barnvänligt ungefär överallt. Bortsett kanske från de reguljära flodbåtarna i Bangkok.

Thailand 2011 (1 av 3) Thailand 2011 (3 av 3) Thailand 2011 (2 av 3)

Så vårt val blev i slutändan väldigt enkelt, vi reser långt när andra håller sig nära. Det ger oss lugnare stränder, mindre utgifter och mer tid till familjen. Släkten får sin beskärda del ändå, vi ska nog våldgästa dem och deras trädgårdar i sommar på både veckodagar och helger så att de blir glada när det blir höst.

Totala reskostnaden? Eftersom våra enda bokade nätter är i Bangkok (och de fem första på Koh Samui) så får jag återkomma med den utifrån vilken nivå vi hamnar på vad gäller boendet.

10 Comments Add yours

 1. Ååh, jag är också grymt sugen på att åka till den östra sidan. Vi har varit på den västra och på Koh Chang.
  Vilket flybolag åker ni med? Gick det att åka med samma bolag Bangkok-Koh Samui, eller åker man med ett annat då?
  Vad härligt ni kommer att få det 🙂

  Like

  1. alfva says:

   Går gör det ju, inte med vårt flygbolag dock (Air China) eftersom vi mellanlandar i Peking. Men vi ville ju också ha några dagar i Bangkok och då är det inte aktuellt med direktflyg till Koh Samui.
   Håll utkik på bloggen om några veckor så kommer nog mängder med bilder ska du se! 🙂

   Like

 2. Låter helt underbart! 🙂 Ha en mysig resa!
  Kraam!

  Like

  1. alfva says:

   Tack så mycket! 🙂

   Like

 3. mammatea says:

  En regnig dag i Sverige är helt annorlunda mot en regnig dag i Asien. Skulle gjort precis samma val! Älskar Asien och kommer man dit för samma pengar så skulle jag helt klart välja Asien.

  Like

  1. alfva says:

   Visst är det så! 🙂 Stor skillnad på regniga dagar absolut!

   Like

 4. Åh, så himla underbart- och thailand är ju fantastiskt, människorna är ju bara så positiva och man åker hem med ett leende på läpparna, förstår er helt!

  Like

  1. alfva says:

   Jag är väl en av få som fortfarande inte skriver under på det där att Thailand är fantastiskt. Men det är riktigt BRA och det är TILLGÄNGLIGT. Behöver man så mycket mer än så? 🙂

   Like

 5. Jag tror jag anlitar dig som reseplanerare när vi ska ta oss lite längre så småningom 🙂

  Like

  1. alfva says:

   Jag ställer gärna upp, roligaste som finns ju!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.