Den här om vad man ska packa i.

samsonite_aeris

Min allra trognaste följeslagare är min Aeris från Samsonite som varit med mig på så många resor att jag knappt kan räkna. Jag köpte den när den här typen av väskor först kom ut på marknaden och kände mig coolast i världen när jag fingerlätt kunde skjuta den framför mig. Efter ett 30-tal flygresor börjar hjulen att kärva, det är rätt grovt slitage på väskan och någon gång i framtiden måste jag nog hitta en ny älskling. Vemodigt. Men till Thailand håller den, om den får följa med.

Fördelen är att den är stor, rymlig och någorlunda smidig. Nackdelen är att vi helt kan glömma vanliga taxibilar om jag ska släpa med mig det åbäket eftersom det trots allt är en stor resväska som tar enorm mängd plats. Det och faktumet att vi även kommer resa med en barnvagn som inte är av paraplysulkymodell (vår Mountain Buggy Swift får följa med oss på semester) innebär förmodligen problem för landet som inte vet vad en kombi är. Att vi sen inte planerar att åka taxi några längre sträckor gör väl att vi i värsta fall får ta två.

oxo_65

Vi båda har en varsin Haglöfs Oxo i källaren, kanske blir det så att E packar i sin för att vi ska få lite mer utrymme, men min borde vi nog rota fram och lägga ut på blocket. Något säger mig att min bekväma ådra i framtiden kommer dra mer än mina (icke-existerande) backpackergener. Den här resan är ju trots syftet att kosta mindre än motsvarande två veckor på Cypern ingen akut budgetresa. Boende ska ändå vara bekvämt och funktionellt, jag hoppas slippa hitta kackerlackor i packningen. Men det här med vilka mängder man kan tänkas behöva för en semester på en månad? Jag borde ha stenkoll. Ändå står jag helt handfallen och vet knappt i vilken ände jag ska börja fundera. Men så har jag ju 14 dagar kvar. Det löser sig tänker jag. Det är ju lite av charmen att få ha packningspaniken.

 

2 Comments Add yours

 1. Malla says:

  joho, det är minsann lite att planerea då det ska packas! Vi packar ofta ner kläder som itne ska användas mer som vi kan kasta.

  Like

  1. alfva says:

   Det är ju smart! Men om man inte har såna kläder? 😦 Ska dock se till att hålla mängden nere!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.