Resan från Bangkok till Koh Samui.

Det hela började tidigt imorse på vårt ändå trevliga om än något skumma hotell med frukost ensamma med kocken. Färdigpackade stod vi sen i receptionen redo att åka tidigare än utsatt, även taxichauffören var där. Resan till Don Muang var lite av en skräckfilm eftersom det saknades säkerhetsbälten helt och hållet. Det var ju det där att ta seden dit man kommer, men jag har så sjukt svårt att släppa säkerhetstänket.

2013-06-13 (1 av 7)

Don Muang hade jag förväntat mig något annat av. Något mycket mindre, mycket sämre. Istället gillade jag flygplatsen, även om den självklart skulle må bra av lite uppfräschning eftersom den är något trött på sina ställen, men så var det ju också tanken att den skulle stängas ner vartefter att Suvarnabhumi byggdes. Istället utökas nu antalet avgångar då både Air Asia, Nok Air med flera kör alla sin flighter därifrån. Om alla flygresor vore som den här (trots väldigt ilskna moln på himlen) så skulle jag nog inte vara så flygrädd. Det är skräckfligheter a la Peking – Bangkok jag har svårt för.

2013-06-13 (5 av 7) 2013-06-13 (6 av 7)Bussresan till Donsak och piren tog betydligt längre tid än vad jag hade tänkt och trott, ungarna började för första gången bli riktigt uttråkade, speciellt Lillasystern som ännu inte förstått poängen av att sitta stilla. Det gjorde ju inte thailändarnas barn heller, enda skillnaden var väl den att jag inte lät mina klättra i trappan medan bussen åkte.

Seatran var riktigt sliten, vilket är komiskt eftersom hotellföreståndarinnan här varnade för att åka med Raja Ferry då man hamnar längre bort och de är äldre. Går det tänker jag spontant? Klart det gör, det är inget fel på Seatran, själva båtfärden gick alldeles utmärkt och smidigt men visst hade det varit kul med lite fräschare interiör. Och toaletterna, för de var faktiskt under alla kritik men det hade nog mer med städningen (eller brist av) att göra.

Fast det här med att resa i Thailand, får skriva under på att det är så sjukt smidigt. Man blir bara lotsad och kommer på ett eller annat sätt rätt, även om man inte gör som de sagt. Eller kanske just därför – vem vet? 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.