Årets favorithatt.

on

Såhär när sommaren går mitt sitt slut så vill jag för egen del skriva ett inlägg kring det som på många sätt dominerat vår sommar. Nämligen solhattarnas vara (eller inte vara). Skugga är en fruktansvärt bra sak, men det gäller också att det då är en hatt som barnen känner sig nöjda med och som alltså får sitta på. Vi har avverkat en hel del i sommar, här kommer några av favoriterna. Fast fler hade vi ju. Så många att de inte ens hamnat på bild allesammans.

Röd keps från Kappahl hängde med bra i början av sommaren, men bleknade fortare än vi blev röda på huden och var kastad innan vi ens lämnade Koh Samui första gången. Turkos hatt från Villervalla var älskad av Lillasystern, men passformen hade en del att önska, därmed satt den aldrig kvar, utom på Lilla A då. Hatten från Polarn o Pyret kämpade vi med ett tag, Lilla A tyckte om den men föredrog i all ärlighet sin denim-keps från Lindex, solhatten förpassades till Lillasystern som använde den så gott hon kunde i sitt rätt digra utbud.

Favoriten? Beppehatten som jag fyndade på rea hos LillaGrodan Design. Lilla A något missnöjd att inte även hon hade en sån grym hatt, så nästa sommar blir det en till henne med. Älskade passformen, att den är så pass djup i huvudet att ingen vind lyfter bort den, att den ger skugga runt om utan att bli för varm. Sen kanske det hjälper lite att den är sjukt söt också.

2013-06-12 (8 av 15) 2013-06-15 (9 av 17) 2013-06-19 (43 av 92) 2013-06-15 (10 av 17) 2013-06-22 (11 av 45) 2013-07-07 (3 av 35) 2013-07-07 (2 av 35) 2013-08-05 (26 av 28)

 

Jag trodde aldrig att färgen skulle hålla för en hel sommar med pool, hav och solsken eftersom det inte var den starkaste rosa nyansen från början, men jag hade fel. Kan inte påstå att den ser blekt ut på något sätt, men det är såklart svårt att jämföra med när man inte har något annat av tyget framför sig. Imponerad av hållbarheten i alla fall, främst för att den inte tappat formen. Det kan vi nämligen inte säga om några andra hatter från exempelvis HM. Inte ens värda att nämna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.