Vilken lapp ger dig flest rysningar?

on

2013-08-31_alv (43 av 53)

För en höst utan sjukor är väl för mycket att hoppas på? 

Hösten är runt hörnet på riktigt. Då menar jag inte kylan, löven som faller och det vackra i oktober. Jag pratar såklart om förskolan/skolan och lapparna på avdelningsdörrarna. De som berättar om vilka sjukdomar som florerar just där dina barn måste spendera hela dagen. Precis innan vi åkte på semester så kom säsongens allra första lapp upp. Springmask. Hela jag blev till en kliande och hulkande apparat som bara såg härliga små vita krypande saker i toalettstolen. Vi klarade oss. Den här gången. Men jag har redan förberett mig mentalt på att nu kommer det dyka upp mer och mer. Oftare och oftare.

Förkylningar har jag inget emot, de stärker immunförsvar och är rätt ofrånkomliga. Vattenkoppor är visserligen inte optimalt (sjukdomar är ju aldrig positiva) men vore bra om det blev överstökat. Dessa andra sjukdomar som jag listar nedan däremot. Hemska.

Så här är min topplista över lappar på förskolan som ger mig stora skälvan.

1. Vinterkräksjukan

2. Löss

3. Springmask

4. Svinkoppor

5. Höstblåsor

Hur ser din mardrömslista ut? 

11 Comments Add yours

 1. J says:

  Vattkoppor är min mardröm framöver. Döden för deadlines…

  Like

 2. Ullrika says:

  Kräk är alltid värst. ALLTID. Men influensan som vi hade förra året vill jag inte uppleva igen.. om än… nä, kräk är värst.

  Like

 3. Magsjuka helt klart! Hellre löss ….. kanske tokigt? Men jag känner en ren dödsångest när den sjukan går på byn 😉

  Like

 4. Maria says:

  Här kommer magsjukan på plats 1, löss är nr 2, springmask nr 3.
  När magsjukan härjar skulle jag vilja låsa in hela familjen & fullständigt isolera oss, japp jag får panik när magsjukelappen kommer fram..

  Like

 5. katja says:

  1. Magsjuka/vinterkräksjuka. Utan tvekan.
  2. Svinkoppor
  3. Löss
  4. Mask

  Just nu är lappen löss nedtagen och lappen vattkoppor uppsatt så grannavdelningen. Den har jag inte så mycket emot 🙂

  Like

 6. Therese says:

  Kräksjukan helt klart!!

  Like

 7. lisette says:

  löss. utan tvekan!

  Like

 8. Josefinkan says:

  Kräksjukan! Vattkoppor (vill att dom ska bli skolstora så att dom kan klia själva), influensor. Och snoriga ungar får mug också att vilja plocka hem mitt eget egentligen. .. ja, jag är lite bacillskräckig av mig kanske- men vill helst slippa allt sådant där;)

  Like

 9. Jag håller nog med dig ganska väl, men maskar får komma som andra i stället. Så fruktansvärt vidrigt!

  Like

 10. Fröken L says:

  hua hua ja.. sjukdommarna.. men jag kan ta ALLA dina bara jag slipper nummer 1 där.. kan hugga av min mina tummar för att bli immun mot magsjukan…

  kramkram

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.