Vår alldeles egna guldgruva

on

sulman_collageNär man några iskalla dagar i rad haft ångest över barnens skosituation (speciellt det lilla yngre barnet vars fötter är så tjocka att hon inte har möjlighet att få ner några extrastrumpor i skor ens i Långben-storlek) skickar ner den eminente sambon (som råkar vara den enda i familjen som inte är övertygad om att vårt förrådsutrymme är bebott av galna yxmördare) för att leta reda på ett par skor och densamma återvänder med fyra par. Vinterns skoutbud för Lillasystern är därmed säkrat, tack vare Sulman, Kavat, Pippi och ett par gummistövlar (märke okänt).

Då var det bara den där stackars Lilla A som måste få nya allvädersstövlar, vi kommer återigen att köra på Sulman – jag tycker de är helt fenomenala och har hållit små fötter varma och torra flera vintrar i rad. Deras neopren stövlar var bland de första på marknaden, men nu finns både Vincent, CelaVi och nu senast har även Tretorn släppt en liknande variant. Det bästa med dessa är att de håller ner till -15 grader, så länge foten är i rörelse blir den inte nedkyld även om den är blöt. Neopren är samma materiel som dykdräkter är gjorda i, som isolerar värmen. Frågan är helt enkelt om vi behöver några andra vinterkängor alls i år. Annars saknar vi tydligen skalbyxor. Åt båda barnen eftersom jag köpt för stora till Lilla A och Lillasysterns från PoP helt enkelt inte vill komma överens med mig, utan bara åker upp på benet trots att de har rejäl växtmån.

Vad blir det för vinterskor hos er? 

4 Comments Add yours

 1. Melanie says:

  vi kör samma som förra året, fodrade stövlar från Tretorn och vinterkängor från Viking 🙂

  Like

 2. Petra says:

  Viggo-Piggo kör på sina Sorel som jag köpte åt han i februari! Varmare sko har jag nog inte skådat. Minstingen kör tossar då hon inte går. 3 åringen förlåt hon fyller ju FYRA den 26/10 har sår i öronen om detta kalas..;) nåja hon ska ha ett par FXR – skotermärke inköpt på lokala skoterhaket med uttagbar ull innersko. 2,5 åringen sk aväl ha nån skit sko från ortopeden för 500 spänn som hon är som en isbit i precis som förra vintern suck.. Provade Sulman men misstänkte att de blir för kalla här mitt i vintern.
  Ha en skön lördag!

  Like

 3. Ullrika says:

  Nu slarvar jag och skriver om inte om skor som önskat… men… jag har ju ett par isbjörnsbrallor “över” om du är intresserad? Det är dom som måste lagas och därför säljs till mycket billig penning 🙂

  Okej’rå. Det blir lite som önskat också: Skor kör vi Ecco för hela slanten. Har aldrig blivit besviken och de håller för femåringens vilda lekar med skrapade tassar i cyklar och “bilar”!

  Like

  1. alfva says:

   Hade jag varit minsta händig hade jag tagit dig på det erbjudandet, men att laga är inte något som passar mig. Det kräver dessutom att jag släpar upp symaskin ur källaren där den inbillar sig att den fått evig ro… 😉

   Ecco ska vara bra ja! Vi har investerat i nya Sulman åt A och får se om hon får behov för ytterligare skor eller inte.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.