En utflykt till Side

Trots att vårt hotell enbart låg några kilometer utanför Side så var det inte något vi hann med att besöka mer än en gång. Jag erkänner dock att det tog några dagar innan jag ens fann det speciellt intressant eftersom jag har en del tidigare erfarenheter av Turkiet som inte riktigt var till resmålets fördel. Det var då och nu är en annan gång, när jag inser att jag får revidera mina åsikter och helt enkelt vara glad att jag gav det en tredje chans.

Tack vare tips från Anna så fick jag veta att det finns en grusväg längs stranden där man kan gå hela vägen in till staden, men med en liten fyraåring i hasorna och resandes utan vagn så var det smidigare att välja taxi. De gula små bilarna behöver man inte leta efter, de står parkerade ute på trottoaren utanför hotellet och inom Side är det ett förbestämt fast pris på 15 TL (ca 50:-).

Vi tittade på ruiner, Lilla A la märke till att andra fotograferade sig genom att klättra uppför öppningar och var inte sen utan började själv häva sig upp för att även hon få en bild högt uppifrån. Nästa gång får hon ju gärna ha i åtanke att den här mamman får svindel av alla höjder över en meter. Men det är något med det här barnet och stenar minns jag när hon drog uppför stentrappa i Rhodos Stad förra sommaren och jag inte kunde andas på flera minuter innan hon var nere igen.

En sak som är så otroligt roligt att resa med Lilla A är att se hur hon vågar ta för sig. Hur hon leder vägen, inte är rädd för att utforska och framförallt att hon tycker att det är så himla roligt att upptäcka nya saker. Fast det är klart, man blir väl som man umgås och vid det här laget har ni kanske förstått att vi inte backar när det gäller resor. Men när ens fyraåring spontant går iväg själv till baren och berättar vad hon vill ha att dricka, när hon går till receptionen och berättar att hon vill vara med till Lollo&Bernie och när hon lämnar en själv i restaurangen för att gå och titta på en show någon annanstans, eller vid poolen för att gå på after beach. Då känns det lite extra bra. Fast lite känns hon bara för stor. Men nu var det Side vi skulle fokusera på.

2013-09-20 (12 av 22) 2013-09-20 (13 av 22) 2013-09-20 (14 av 22) 2013-09-20 (15 av 22) 2013-09-20 (16 av 22) 2013-09-20 (17 av 22) 2013-09-20 (18 av 22) 2013-09-20 (19 av 22) 2013-09-20 (20 av 22) 2013-09-20 (21 av 22) 2013-09-20 (22 av 22)

Vi gjorde några försök att titta i några affärer, från att tidigare varit en avvaktande liten tjej så har Lilla A efter sommarens veckor i Thailand förstått att hon blir lite av en attraktion när hon är iväg på resor och tycker nu att det är roligt när okända skämtar med henne. Jag var ju lite orolig för det där med försäljare sen tidigare men blev glatt överraskad. Speciellt som ensam vuxen med barn hade jag nog tänkt mig att det skulle vara jobbigare. Eller så har jag helt enkelt blivit gammal och inte lika intressant längre.

Side var ju en otroligt vacker liten stad, med många härliga små gränder och höjdpunkten nere vid hamnen där de stora fartygen låg inne. Vi nöjde oss med några timmar här innan vi vände tillbaka till vår trygga lilla station, en turkisk glass och lite shopping åt småtjejerna för att hålla sig varma i höst. Nog är det tråkigt att vi inte hann utforska mer, men för tredje och första gången känner jag spontant att jag inte har något alls emot att återvända och därmed kanske vi får möjlighet en annan gång.

6 Comments Add yours

 1. Martina says:

  Åh vad sugen jag blir att ta dottern i handen och dra iväg på en resa bara hon och jag!

  Like

  1. alfva says:

   Gör det om ni kan! Så otroligt givande och helt underbart!

   Like

 2. Fröken M says:

  Ni verkar ha haft en så himla mysig resa !!
  Jag är faktiskt lite sugen på att ta med “viggo” på en tur.
  Turkiet känner jag mig rätt “klar” med, men Grekland står högt upp på hans önskelista just nu, och jag kan inte annat än hålla med.
  Det vore ur härligt att åka dit en vecka i år.
  Frågan är bara om jag vågar åka med honom själv !?
  Kram

  Like

  1. alfva says:

   Jag förstår känslan av att vara klar med Turkiet, det är inte (och kommer nog aldrig vara) mitt förstahandsresmål men för en vecka med mest sol och bad så passade det perfekt. Vad är det du tvekar om med att åka själv? Jag har ju ändå gjort två såna här resor själv nu och kanske kan lugna dig lite? 🙂

   Like

 3. Fröken M says:

  Ja, det är väl det ! Jag skulle möjligen kunna tänka mig turkiet igen för enbart sol och bad,
  att se till så man bor på en fin resort och inte behöver lämna hotellområdet 😉

  Det som gör att jag tvekar lite är mitt eget tålamod.
  ORKAR jag resa en vecka själv med viggo ? ( han har ju sina trotsiga sidor – minst sagt !? )

  Fast å andra sidan kanske han skulle känna sig “stor” och uppföra sig väl om det bara var vi två ?
  Man kanske skulle ge det en chans 🙂
  Kram

  Like

  1. alfva says:

   Jag ska inte påstå att jag tror du klarar dig helt och hållet utan trotsen på resan, men kanske kan du släppa lite på gränserna just då för att klara dig undan lite av utbrotten? Det är ju ändå semester. Men visst fanns det stunder när även jag hade det hett om öronen. Lilla A är ju en liten tjej med stor integritet, då går vi i klinch ibland helt enkelt. Tycker definitivt du ska ge det en chans – men fokusera då på att förbereda honom länge och väl innan.

   Ps – är han intresserad av barnklubbar så välj ett hotell med sån – det underlättar väldigt om så det än bara är för att gå in och rita en stund.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.