Hur beter sig magsjuka egentligen?

on

Ni minns kanske att vi för några veckor sen hade stängt pga kräkningar?Då troligtvis beroende på Lilla As strulmage, så inget smittsamt (men det vågar man ju inte lita på förrän timmarna gått)och ingen annan blev sjuk. Igår, strax efter att jag förkunnat feberfritt så ringde förskolan. Den yngsta kräktes. Vad i he******e?

Jag förstår att barn blir sjuka. Men de senaste veckornas VAB passar inte bara väldigt dåligt in i tidsplanen (jo, man får bli irriterad på sånt) utan kommer trots att vi gett ungarna all tid i världen att tillfriskna ordentligt.

20131029-081426.jpg

Så vi hämtade hem den lilla, som möjligtvis var lite ynklig och avslagen men mådde ändå bra. Efter att tömt magen när vi kom hem ville hon genast ha mat och var precis som vanligt. Så pass att hon klämde i sig två stora bitar pizza (fråga inte) och säkert tre-fyra glas vatten. Så var det med det. Imorse vaknade hon sprudlande glad som vanligt och ville ha “ucko”.

Så var det “riktig” magsjuka? Eller hur beter sig kräksjuka? Om det vore jag hade ju bara tanken på pizza fått det att vända sig i magen igen.
Nu är det ju inte så att jag överväger att släppa iväg dem till förskolan ändå. Men för min egen kräkfobi (jodå, jag har mått illa sen samtalet) vore det ju skönt att ha en ursäkt. Att hon ätit för mycket, av fel sak. Eller var slemmig i halsen (tänker julafton) eller att hon gungat för högt (inte så många gungor på marken tyvärr).

I alla fall, nu är det bara att hålla tummarna så fett hårt. För kommer det minsta lilla kräk mer eller om någon annan blir sjuk så är vår flytthelg rejält sargad. För vem vill ta hand om kräksjuka barn? Nu hinner vi precis till 48 timmar lagom till överlämnandet. Om vi har tur alltså. Inte för att jag kan påstå att den verkar vara med oss just nu.

5 Comments Add yours

 1. Emma says:

  Det där var inte magsjuka, nåt tillfälligt, hade det hållet på hela natten med feber och en utslagen unge idag utan kräkning och diarré då hade du kunnat oroa dig, men vad vet jag är ju bara en kurator och inte Dr:) Men jag skulle nog inte oroa mig:)

  Like

 2. Mammatea says:

  Fy för magsjuka och fel tidpunkt men det låter inte riktigt som magsjuka kan jag tycka.

  Like

 3. Therese says:

  Låter konstigt om det är majsjuka….hoppas det går fort över och att det vsr något hon ätit.

  Like

 4. Juno hade en liknande episod en dag för några veckor sedan, över en vecka efter Meja var magsjuk. Hon kräktes rejält, en gång, och var sedan normal. För hennes del var det nog tänderna som ploppade upp 3 st på en gång ungefär, men tror inte det var magsjuka på E heller. Möjligen något hon ätit eller så

  Like

 5. Tycker också det låter lite långsökt att det ska vara magsjuka..

  Oavsett – krya på sig och tummar för smidig fortsatt flytt!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.