Årets vinterkläder

on

Snart är det äntligen dags att fiska fram vinterkläderna. Jag vet att jag är lite löjlig, men jag älskar den här förändringen i årstider när man får byta av garderoberna på något sätt. Det spelar ingen roll om det är nya inköp eller gamla godingar, antar att det bara har med att omväxling förnöjer.  Sen ska vi väl inte hymla med att jag älskar snö. Mer än på bara julafton. Dessutom har vi haft nöjet att bli sponsrade av Reima med overall samt vantar och fleeceoverall till vintern – vi har ju testat deras produkter tidigare och varit nöjda, så jag hoppas verkligen att det fortsätter på den vägen!

Så hur kommer barnen vara klädda i vinter? 

2013-10-21 (4 av 18)

Lillasystern kommer att ärva hela sin vinterutstyrsel, bortsett från vantar i stort sett. Så med overall från Didriksons (på bilden) i stl 80 och Polarn o Pyret stl 86 samt ett tvådelat ställ från On the Peak känns hon klar på överkroppen. På fötterna finns allvädersstövlar från både Vincent och Sulman samt ett par vinterkängor i Kavat Defender. Vantar har vi olika varianter – lite tunnare från Reimatec, lite tjockare från Everest och fleecefodrade galonvantar från Tribute. Närmast kroppen har vi ett underställ i ull från Joha samt ett i polyester från Stadium, dessutom finns en fleecefodrad stickad tunn overall (bästa plagget kyliga dagar under även skalset) från Reima. Mössor från bland annat Everest, Vossatassar, Didriksons och Polarn o Pyret.

reima_overall (1 av 1)

Lilla A har en vinteroverall från förra året, den vansinnigt snygga svarta Baffin Coverall från Didrikson i stl 90 som fortfarande passar men som riskerar att bli urväxt innan säsongen är slut, så den får agera extraoverall och istället kommer vi främst använda vår Joanna från Reimatec i stl 110. Från början hade vi beställt en Sammy i stl 104, men den hade en passform för barn som har något kortare överkropp än Lilla A, så vi har smidigt fått byta till en mer passande modell. Utöver overallerna som finns i garderoben har vi en läcker lila kreation från Abeko som är ett tvådelat set med jacka och byxor i stl 110. På fötterna finns allvädersstövlarna Neon Plus från Sulman, förra årets favoriter – vinterstövlarna från Reima och ett par riktiga vinterkängor från Viking. Vad gäller vantar har vi varianter från Kaxs, Didrikson och Everest, funderar dock på att införskaffa ett par Hestra. Vad gäller underställ kör vi ett i ull från Pierre Robert och ett i polyester från On The Peak (samt ytterligare ett från okänt märke). Vad för slags mössa är dock aningen osäkert ännu, hon har ögonen på en Nova Star från en goodiebag alternativt min Kari Traa mössa.

Behöver de ha så mycket funktionskläder? Nej, antagligen inte. Men jag vill inte att det ska vara någon katatrof för att något glöms kvar på förskolan, vill att det ska finnas möjligheter framåt våren att alternera mellan jacka och byxor eller bara endera plagget. Eller kunna slänga av jackan när man åker iväg i bilen. På försäsongen tycker jag även att det är bekvämt att ha en begagnad overall som slit och släng på förskolan där de nästintill badar i lera för att slippa slita på den nya det första vi gör. Bra begagnade overaller finns ofta att få tag på för några hundralappar och kan mycket väl hålla fler säsonger också, men ju äldre barnen blir – desto mer slits ytterkläderna.

One Comment Add yours

  1. J says:

    Haha, jag känner mig helt plötsligt spartansk!

    Här får de ha en varsin overall från Katvig, skalkläder från POP (båda seten är inne på säsong två) och ett par vinterskor/allvädersskor var. Och stövlar och galon och fleeceställ såklart. Har även ull till S men det används bara hemma till mys.

    Vi skulle egentligen kunna klara oss med skalkläder och fleece 11/12 mån här! Tror att overallerna kommer fram först i mitten av december.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.